Logo
 Spausdinti šį puslapį

VMI: liko vos kelios dienos pateikti duomenis apie turtą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Klaipėdos regione turto deklaracijas yra pateikę apie 30 proc. gyventojų, kuriems tai privalu padaryti iki gegužės 4 d. Duomenis apie turtą šiemet turi pateikti apie 17,5 tūkst. Klaipėdos, Tauragės ir Telšių krašto gyventojų.

 

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau — Klaipėdos AVMI) primena politikams, tarnautojams, pareigūnams bei visiems, kas dėl 2019 m. eitų pareigų Mokesčių inspekcijai privalo pateikti duomenis apie turtą, kad artėja termino pabaiga – gegužės 4 d.

Ketvirtadienio ryto duomenimis, Metinę gyventojo (šeimos) turto deklaraciją (forma FR0001) yra pateikę 586 Klaipėdos r. gyventojai, t. y. 30 proc. privalančiųjų tai padaryti.

„Nei turto duomenų pateikimo terminas, nei deklaracijos forma, nei jos pildymo tvarka šiemet nesikeitė. Deklaracija, kaip įprastai, teikiama per Elektroninę deklaravimo sistemą (EDS)“, – sako Klaipėdos AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Laimutė Mačernienė.

Valstybės politikai, tarnautojai, pareigūnai ir kiti viešojo sektoriaus darbuotojai bei jų šeimų nariai turi pateikti duomenis apie 2019 m. gruodžio 31 d. turėtą nekilnojamąjį, kitą registruojamą turtą, tam tikros vertės gautas ir suteiktas paskolas bei vertybinius popierius, taip pat pinigines lėšas, vertingus meno kūrinius ir juvelyrinius dirbinius.

VMI, patikrinusi duomenų teisingumą, Lietuvos Respublikos gyventojų turto deklaravimo įstatyme (toliau – GTDĮ) išvardintų asmenų deklaracijų išrašų duomenis yra įpareigota paskelbti viešai iki spalio 1 d.

Lietuvoje ir užsienyje 2019 m. gruodžio 31 d. turėtą turtą privalo deklaruoti politikai, valstybės tarnautojai, biudžetinių įstaigų (ir jų padalinių), valstybės ir savivaldybių įmonių, taip pat akcinių ir uždarųjų akcinių bendrovių (jei akcininkė yra valstybė ar savivaldybė) bei viešųjų įstaigų (jei steigėja ar dalininkė yra valstybė ar savivaldybė) vadovai ir jų pavaduotojai, nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių vadovai ir jų pavaduotojai, teisėjai, notarai, antstoliai, prokurorai, kiti asmenys, išvardinti GTDĮ.

Klaipėdos AVMI primena, jog dėl COVID-19 visos VMI paslaugos teikiamos ir konsultacijos vyksta tik nuotoliniu būdu. Konsultacijas mokesčių klausimais gyventojai gali ją gauti paskambinę 1882 ar pateikę paklausimą elektroniniu būdu per Mano VMI. VMI pagal aptarnavimo teritorijas paskelbė ir papildomą konsultantų telefonu sąrašą gyventojams ir įmonėms. Jį galima rasti VMI interneto svetainėje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,