Logo
 Spausdinti šį puslapį

Jono Lankučio biblioteka – geriausia regione

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
D. Ciparienė ir J. Gutauskas D. Ciparienė ir J. Gutauskas

Šiemet devintą kartą iš eilės Klaipėdos krašto bibliotekoms ir bibliotekininkams įteiktos Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos nominacijos – „Išminties marės“ ir „Jonvabalis“.

 

Tradicinis Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu vykstantis renginys šiemet buvo kiek kitoks – Klaipėdos regiono bibliotekos ir jų darbuotojai apdovanoti virtualiai.

„Kasmet skelbdami nominantus turime puikią progą kartu pasidžiaugti bibliotekų ir jų darbuotojų pasiekimais bei laimėjimais, įvertinti kolegas, prisistatyti kaip stipri, visuomet kartu dirbanti bendruomenė“, – kalbėjo Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos direktorė dr. Laura Juchnevič, pasidžiaugusi, kad ir per karantiną bibliotekų darbas nestojo – darbuotojai skatino visuomenę skaityti, įgyvendino akcijas ir dalyvavo socialinėse iniciatyvose, atsakė į visus įmanomus skaitytojų klausimus.

Nominacija „Išminties marės“, skiriama regiono savivaldybės viešosioms bibliotekoms ar jų filialui, pelniusiam pripažinimą tiek bendruomenėje, tiek tarp regiono kolegų už kultūros puoselėjimą, sklaidą bei tradicinės, inovatyvios veiklos derinimą, šiemet atiteko Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešajai bibliotekai.

Biblioteka nominaciją pelnė už geriausius sudėtingus strateginius sprendimus, naujos paslaugos sukūrimą ir senos atnaujinimą, taikant modernius metodus, kūrybinę ir tiriamąją mokslinę veiklą, tarptautinio bendradarbiavimo veiklos rezultatus, sėkmingą komunikaciją.

„Švieskite, dalinkitės savo išmintimi, kvieskite tarptautinius partnerius į Lietuvą ir į Klaipėdos kraštą“, – dėkodama bibliotekos darbuotojams kalbėjo dr. Laura Juchnevič.

Konkurso komisija J. Lankučio biblioteką laimėtoja išrinko vienbalsiai.

„Karantino metu, kuomet neturime galimybių nueiti į biblioteką, teatrą, pažiūrėti kino, mes suprantame, kaip mums to trūksta. Manau, kad tuo pačiu įvertiname ir kultūros darbuotojų darbo rezultatus <...> Noriu padėkoti bibliotekų darbuotojams už darbą, kuris galbūt kartais nėra įvertinamas iki galo. Linkiu, kad skaitytojai jus vertintų, palaikytų, kad ateityje siektumėte dar didesnių aukštumų, padėtumėte išlaikyti lyderiaujančios savivaldybės statusą“, – sveikinimo žodį tarė Klaipėdos rajono savivaldybės meras Bronius Markauskas.

Jono Lankučio bibliotekos direktorius Juozas Gutauskas su pavaduotoja Diana Cipariene prasitarė, kad antrą kartą gavę nominaciją jaučiasi pakylėtai, dėkojo už įvertinimą ir paminėjo, kad rezultatų pasiekti vieniems, be bibliotekos bendruomenės pagalbos, nepavyktų.

Nominacija „Jonvabalis“, skiriama bibliotekininkui už skaitymo skatinimą, meilės knygai ugdymą ir aktyvią veiklą buriant bendruomenę, atiteko Jurbarko savivaldybės viešosios bibliotekos Viešvilės filialo vyriausiajai bibliotekininkei Vilijai Latanovienei.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,