Logo
 Spausdinti šį puslapį

Moksleivė iš Lapių – fotografijų konkurso nugalėtoja

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
I vietos laimėtoja tapo Simona Skrodenytė iš Klaipėdos rajono Lapių pagrindinės mokyklos. Kretingos miškų urėdijos nuotr. I vietos laimėtoja tapo Simona Skrodenytė iš Klaipėdos rajono Lapių pagrindinės mokyklos. Kretingos miškų urėdijos nuotr.

Žymaus Lietuvos gamtininko prof. Tado Ivanausko iniciatyva jau daugiau nei 90 metų kiekvieną pavasarį namo grįžtantys sparnuočiai mūsų šalyje sutinkami ypatingai - jiems iškeliama šimtai naujų namelių visose miškų urėdijose. Tradicines inkilų kėlimo šventes kasmet organizuoja miškų urėdijos, finalinę šventę - Generalinė miškų urėdija drauge su Aplinkos ministerija. Į šią veiklą ypač noriai įsitraukia vaikai, jaunieji gamtos bičiuliai.

Šiemet miškininkai pavasarį pasitiko ne tik tradiciniu inkilų kėlimu - 42-ose Lietuvos miškų urėdijose buvo organizuojamas vaikų fotografijų konkursas ,,Paukščiai grįžta namo“. Vaikai buvo raginami fotografuoti gamtą ir pasistengti įamžinti gražiausius momentus. Kiekviena urėdija atrinko po, jų manymu, geriausią fotografiją, o Generalinės miškų urėdijos specialistams teko sunkiausias darbas - iš jų atrinkti dešimt geriausiųjų.

Kretingos miškų urėdijos fotografijų konkurse dalyvavo jaunieji miško bičiuliai iš Skuodo, Klaipėdos ir Kretingos rajonų. Miškininkai išrinko geriausių, gražiausių ir įdomiausių nuotraukų autorius ir paskelbė nugalėtojus. I vietos laimėtoja tapo Simona Skrodenytė iš Klaipėdos rajono Lapių pagrindinės mokyklos - 3 klasės mokinė nufotografavo savo brolį Dovydą, kuriam ant peties tupėjo varnėno jauniklis. II ir III vietos atiteko Skuodo rajono Lenkimų S. Daukanto pagrindinės mokyklos Ronetai Skurdauskaitei, 8 klasės mokinei ir Edvinai Repšaitei, 5 klasės mokinei. Nugalėtojoms buvo įteikti urėdijos diplomai ir prizai, o I vietos laimėtoja Simona kartu su broliu Dovydu dalyvavo pavasario šventės „Paukščiai grįžta namo“ baigiamajame renginyje Vilniuje.

Sostinėje susitiko fotonuotraukų konkurso dalyviai lydimi miškininkų. Šventė buvo organizuota Kalnų parke, čia miškininkai kartu su vaikais, jaunaisiais gamtos bičiuliai kėlė inkilus. Renginio vedėja – Pėlėda išrinko gražiausius inkilus – I vietos nugalėtoju tapo VĮ Kretingos miškų urėdijos komandos (Simonos, Dovydo, kartu su jais dalyvavusios mamos - miškininkės Renatos Skrodenienės ir urėdijos informatikos specialistės Gražinos Banienės) atvežtas inkilas. Naujus namus paukščiams iškelti padėjo šventės globėjas aplinkos ministras Valentinas Mazuronis, generalinis miškų urėdas Benjaminas Sakalauskas.

,„Šventė ,,Paukščiai grįžta namo", inkilų kėlimo diena - labai graži miškininkų iniciatyva. O ypač malonu man buvo šiandien Kalnų parke matyti jaunosios kartos atstovus, išdidžiai nešančius ir kabinančius savo sukaltus inkilus“, - susirinkusiesiems sakė renginio globėjas, aplinkos ministras Valentinas Mazuronis. - Be miškų aš negaliu įsivaizduoti Lietuvos, o be čia susirinkusiųjų - jaunųjų gamtos mylėtojų, jų pedagogų, miškininkų - mūsų miškai tikrai būtų prastesni ir skurdesni".

Pabuvojus gamtoje, iškėlus visus inkilus kurių būta virš 60 renginio dalyviai vyko į Generalinę miškų urėdiją, į šventinį koncertą, vaikų nuotraukų parodą ir apdovanojimus. Vaikų nuotraukų paroda vėliau keliaus po Lietuvą.

 

Kretingos miškų urėdijos nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,