Logo
 Spausdinti šį puslapį

Šachmatininkai dalyvavo Lietuvos jaunių-jaunimo klasikinių šachmatų pirmenybėse

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Pirmenybėse kovojo devyni Gargždų sporto mokyklos šachmatininkai. Z. Bitino nuotr. Pirmenybėse kovojo devyni Gargždų sporto mokyklos šachmatininkai. Z. Bitino nuotr.

Šių metų kovo 25-30 dienomis Panevėžyje vykusiose Lietuvos jaunių-jaunimo klasikinių šachmatų pirmenybėse kovojo devyni Gargždų sporto mokyklos šachmatininkai.

 

Pačių vyriausiųjų grupėje (B18 arba 1996-1997 metų gimimo) mums atstovavo Laurynas Alekna ir Marius Maksvytis. Jie abu kovojo pagirtinai, stengėsi išnaudoti visas įgytas žinias, tačiau sėkmė nuo jų nusisuko. Galop Laurynas septyniose partijose surinko  3 taškus ir 14 dalyvių tarpe dėl blogesnio koeficiento liko dvyliktas, o Marius su 1,5 taško – tryliktas.

B16 arba 1998-1999 metų gimimo grupėje tarp 12 dalyvių buvo Laurynas Liutvinas ir Vytautas Poškus. Jeigu Vytautui tai buvo pirmosios oficialios respublikinės varžybos, tai Laurynas – tikras tokių varžybų vilkas. Iš jo daugiausiai ir buvo tikimasi. Nuo pat pirmojo turo pradėjęs rinkti taškus ir įsiveržęs į lyderių grupę, L. Liutvinas iki pat finišo realiai pretendavo patekti ant nugalėtojų pakylos. Bet dvi nesėkmės varžybų finiše numetė jį į aštuntąją vietą (3 taškai iš 7 galimų). V. Poškus su 2,5 taško liko vienuoliktas.

Net penki mūsų mokyklos atstovai buvo tarp 42 B14 arba 2000-2001 metų gimimo šachmatininkų. Visi jie kovojo permainingai, sužaisdami ir geresnių, ir blogesnių partijų. Deja, tarp lyderių ir čia mūsiškių nebuvo. Geriausiai pasirodęs Danielius Raudys ilgai balansavo ties geriausiųjų dešimtuko riba, bet pavedė nelemtas finišas. Tad galutinėje įskaitoje su 4 taškais iš 9 galimų jis liko 24-toje vietoje. Kiti užėmė vietas turnyrinės lentelės apatinėje dalyje: Titas Jonauskis (4 taškai, 31 vieta),  Rokas Liutvinas (3,5 taško, 33 vieta), Mantas Kerpė (3 taškai, 37 vieta),  Antanas Žvinklys (3 taškai, 39 vieta).

 

Epizodai iš varžybų ir pažintinės ekskursijos po Panevėžį (Zigmo Bitino nuotraukos):

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,