Logo
 Spausdinti šį puslapį

Keičiasi sąlygos apsilankymams muziejuose, bibliotekose ir archyvuose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Švelnėjant karantino sąlygoms, nuo šiol bibliotekose leidžiama teikti periodinių leidinių skaityklų, atvirų fondų, vaikų bibliotekų paslaugas. Tokį sprendimą priėmė sveikatos apsaugos ministras – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas Aurelijus Veryga.

 

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad siekiant užkirsti kelią koronaviruso infekcijos plitimui bibliotekose, archyvuose bei muziejuose turi būti užtikrinta, kad lankytojai eilėse prie kasų ar kitų bilietų pardavimo vietų laikytųsi bent dviejų metrų atstumo arba galėtų bilietus įsigyti internetu, turi būti skatinami už bilietus ar kitas prekes ir paslaugas atsiskaityti ne grynaisiais pinigais. Taip pat į muziejus, bibliotekas ir archyvus turėtų būti įleidžiami tik apsaugines veido kaukes dėvintys lankytojai, atvykę ne didesnėmis nei penkių asmenų grupėmis, išskyrus šeimas.

Įstaigos turėtų pasirūpinti, kad lankytojai turėtų sąlygas tinkamai rankų higienai ir dezinfekcijai, prie įėjimo į lankomą objektą turi būti pateikiama informaciją apie asmens higienos laikymosi būtinybę, taip pat užtikrinti, kad tarp lankytojų ir lankytojų grupių būtų ne mažesni nei 2 metrų atstumai, o vienam lankytojui skirti ne mažesnį nei 5 kvadratinių metrų plotą.

Šiose įstaigose darbuotojai gali vykdyti savo pareigas tik būdami sveiki, atvykus į darbą jiems turėtų būti matuojama kūno temperatūra. Darbo metu jie turi vengti tiesioginio kontakto tarpusavyje ir su lankytojais, turėti asmens apsaugos priemones ir laikytis asmens higienos taisyklių.

Audiogidams turėtų būti naudojamos vienkartinės arba lankytojo asmeninės ausinės, o dažnai liečiami įrenginiai ir priemonės, pavyzdžiui, 3D akiniai, planšetės, kompiuteriai, audiogidai ir kt., turėtų būti nuvalomi ir dezinfekuojami po kiekvieno lankytojo panaudojimo. Nedezinfekuojamus įrenginius ir priemones naudoti draudžiama.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,