Logo
 Spausdinti šį puslapį

Sparčiais žingsniais į priekį: gyventojams – kokybiškesnės paslaugos, pokyčiai – visame rajone

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Administracijos direktoriaus Artūro Bogdanovo teigimu, į priekį pajudėjo ilgai laukti projektai: Gargždų daugiafunkcis, autobusų stotis, Kultūros centras, tvarkomos viešosios erdvės, keliai, šaligatviai. Klaipėdos r. sav. nuotr. Administracijos direktoriaus Artūro Bogdanovo teigimu, į priekį pajudėjo ilgai laukti projektai: Gargždų daugiafunkcis, autobusų stotis, Kultūros centras, tvarkomos viešosios erdvės, keliai, šaligatviai. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Klaipėdos rajono laukia reikšmingi pokyčiai – per pastaruosius metus pavyko žengti labai svarbius žingsnius, kad pagaliau būtų įgyvendintos ilgai lauktos permainos – įsitikinęs Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas. Į priekį pajudėjo ilgai laukti projektai: Gargždų daugiafunkcis, autobusų stotis, Kultūros centras, tvarkomos viešosios erdvės, keliai, šaligatviai.

 

Infrastruktūros pokyčiai

2019-ieji Klaipėdos rajone – permainų metai. Taryba priėmė nemažai sprendimų, iš mirties taško išjudinusių daugybę ne tik Gargždams, bet ir visam rajonui svarbių projektų. Itin daug dėmesio skiriama rajono infrastruktūrai ir ne tik kelių, bet ir socialinei, kultūrinei.

„Gargžduose jau projektuojamas daugiafunkcis centras, netrukus prasidės ir naujos autobusų stoties projektavimas, rengiamas Gargždų kultūros centro techninis darbo projektas. Pradėtas tvarkyti ir dešimtmečius permainų nesulaukęs Gargždų parkas. Be to, jau yra ir dar bus atliekama daug reikšmingų kelių ir gatvių rekonstravimo darbų visame rajone“, – sako Artūras Bogdanovas.

Keliams, pasak Administracijos vadovo, yra skiriamas itin didelis dėmesys. Praėjusiais metais Taryba patvirtino net septynias sutartis su Lietuvos automobilių kelių direkcija. Pagal šias sutartis bus rekonstruojamas Kretingos plentas, Tilto gatvės atkarpa, Priekulės Klaipėdos gatvė ir kitose seniūnijose esančios arterijos.

„Nesnaudžia ir Savivaldybė. Pavyzdžiui, vien rajono centro – Gargždų – gatvėms, šaligatviams, dviračių takams bus išleista beveik pusantro milijono eurų. Darbai jau prasidėjo, o kai kur net ir baigėsi – nauji šaligatviai pakloti Vasario 16-osios, Žemaičių, Parko gatvėse. Darbai vyksta Pušų, J. Janonio, kitose gatvėse. Klojamos ne tik trinkelės. Čia bus atnaujinta ir asfalto danga. Su rangovu pasirašyta sutartis ir dėl Kvietinių gatvės rekonstrukcijos, kurios laukiama jau dešimtmetį“, – džiaugiasi Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

 

Kokybiškesnės paslaugos

Pasak Administracijos direktoriaus Artūro Bogdanovo, vienas svarbiausių tikslų, kurį pavyko pasiekti per pirmuosius darbo metus, – Savivaldybėje įdiegtas projektinio valdymo principas, suteikiantis galimybę efektyviau valdyti strateginius tikslus bei darbus. Tai rodo ir rezultatai. Įgyvendintas ir siekis Savivaldybės administracijos funkcinius skyrius perkelti į vieną pastatą, kad gyventojams nereikėtų vaikščioti po miestą, norint gauti paslaugas.

„Būtent gyventojų patogumui nuo metų pradžios Savivaldybėje pradėjo veikti ir „vieno langelio“ paslauga. Čia mūsų rajono žmonės gali registruoti prašymus, gauti konsultacijas. Dar viena naujovė – vidinių popierinių dokumentų atsisakymas. Skaitmeninė sistema ne tik leidžia greitesnį ir efektyvesnį dokumentų rengimą, bet ir tausoja aplinką bei leidžia sutaupyti. Sieksime mažinti ir valdymo išlaidas. Pavyzdžiui, jau dabar sumažinome automobilių skaičių“, – teigia Administracijos direktorius.

 

Ieškoma naujų galimybių

Šiuo metu savivaldybėms itin aktualus viešųjų paslaugų perdavimo nevyriausybinėms organizacijoms ir bendruomenėms klausimas, tad aktyviai domimasi galimybėmis. Pasak Administracijos direktoriaus, artimiausiu metu ruošiamasi dalyvauti regioniniame projekte dėl socialinių paslaugų perdavimo nevyriausybinėms organizacijoms.

Apsvarstytos ir švietimo apskaitos sistemos poreikis ir jau yra priimtas sprendimas mokinio pažymėjimo pagalba vykdyti neformalaus ugdymo priežiūrą.

„Analizuojamos ir platesnės mokinio pažymėjimo naudojimo galimybės, pavyzdžiui, mokyklų valgyklose. Tai padėtų spręsti ir įvairius socialinius klausimus“, – tvirtina Artūras Bogdanovas.

Artūro Bogdanovo teigimu, Klaipėdos rajonas sparčiai juda į priekį. Neseniai iš Vyriausybės investicijų programos gauta 380 tūkst. eurų Jakų mokyklos statyboms, jau ieškoma rangovo ir viliamasi darbus pradėti dar šiais metais. Taip pat per pastaruosius metus parengta ir pateikta per 14 paraiškų, siekiant pritraukti Europos Sąjungos finansavimą, kuris siektų net 4,1 milijonus eurų.

„Prie rajono gerovės kūrimo prisideda visi – tiek Administracijos darbuotojai, tiek Taryba, savo sprendimais leidusi Administracijai įgyvendinti suplanuotus darbus“, – įsitikinęs Artūras Bogdanovas.

Užsakymo nr. SAV. 05-30

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,