Logo
 Spausdinti šį puslapį

Nutraukta darbo sutartis su Sporto mokyklos direktoriumi

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Antanas Blinstrubas Gargždų sporto mokykloje dirbo 42 metus. Simos Ulvikienės nuotr. Antanas Blinstrubas Gargždų sporto mokykloje dirbo 42 metus. Simos Ulvikienės nuotr.

Gegužės 28 d. nuotoliniu būdu vykusiame Tarybos posėdyje vienbalsiai buvo pritarta sprendimo projektui dėl darbo santykių nutraukimo su ilgamečiu Gargždų sporto mokyklos direktoriumi Antanu Blinstrubu šalių susitarimu. Šis poreikis atsirado 2019 m. gruodžio 19 d., patvirtinus Sporto mokyklos prijungimą prie Sporto centro.

 

42 metus įstaigoje dirbęs direktorius šias pareigas tęs iki birželio 30 d. Jam taip pat bus išmokėta solidi 6 mėnesių vidutinio darbo užmokesčių dydžio išeitinė išmoka – 12 884,78 Eur (6 mėn. po 2147,46). Taip pat kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas sieks 4154,82 Eur (už 40,63 d. d.).

Tarybos nariui Raimondui Simonavičiui kilo klausimų dėl įspūdingo dydžio kompensacijos, jis teiravosi, ar vykdant reorganizaciją Savivaldybėje, atleistiems darbuotojams taip pat buvo išmokėtos 6 mėnesių išmokos.

Meras Bronius Markauskas nurodė, kad ilgamečiui įstaigos vadovui pagal įstatymą priklausytų 5 mėnesių kompensacija, tačiau kadangi direktorius įstaigai vadovauja keturis dešimtmečius, o sutartis nutraukiama šalių susitarimu, pridėtas dar vienas papildomas mėnesis.

Mero pavaduotoja Audronė Balnionienė antrino, kad neverta ginčytis dėl vieno mėnesio: „Tiesiog pagarba direktoriui už tiek išugdytų sportininkų.“

 

Apie reorganizaciją

Kaip jau anksčiau rašyta portale mano-gargzdai.lt, reorganizavimo imtasi siekiant optimizuoti sporto paslaugas teikiančių įstaigų tinklą, jų valdymą ir veiklą, racionaliai ir tikslingai naudoti materialinius, finansinius ir specialius išteklius.

Taip pat siekiama sukurti pagrindą tvariam Savivaldybės visų amžiaus grupių gyventojų fizinio aktyvumo įpročių ugdymui, sportininkams mėgėjams ir didelio sportinio meistriškumo sportininkams ugdytis.

Prijungti Sporto mokyklą prie Sporto centro nuspręsta ir dėl to, jog pastaroji vykdo platesnes funkcijas: suaugusių fizinio aktyvumo užsiėmimai, sporto renginiai seniūnijose, lauko ir vidaus sporto infrastruktūros plėtra ir priežiūra, pagalba sporto klubams, Savivaldybei svarbių renginių organizavimas. Be to, ateityje ketinama įdiegti vieningą sporto sektoriaus duomenų sistemą, kuri leis sukurti nuoseklią sportininkų rengimo sistemą.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,