Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Banga“ į aikštę sugrįžo pergalingai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Jurgitos Riekašienės nuotr. Jurgitos Riekašienės nuotr.

Šeštadienį Gargžduose po ilgos pertraukos pratęstas A lygos čempionatas. „Banga“ sugrįžo į aikštę pergalingai – 2:0 nugalėjo „Panevėžį“.

 

Ilga pertrauka be pilnaverčių treniruočių šiek tiek išderino komandų ritmą ir kurį laiką bandymai bent kiek rimčiau grasinti varžovų vartams buvo ne itin sėkmingi. Pirmoji realų pavojų prie varžovų vartų 17 minutę sukūrė „Banga“, tačiau „Panevėžio“ vartininkui R.Broetto pavyko atremti J.Kasparavičiaus bandymą. Tiesa, netrukus ir jis buvo bejėgis, kai S.Yoshikawa ir J.Kasparavičius varžovų aikštės pusėje perėmė kamuolį ir J.Kasparavičius puikiu perdavimu prieš varžovų vartininką pasiuntė R.Vėževičių. Patyręs saugas smūgiavo tiksliai – 1:0.

Atrėmusi visus svečių bandymus atstatyti pusiausvyrą, besibaigiant pirmajam kėliniui „Banga“ smeigė dar vieną durį. Po Y.Pavlyk perdavimo iš aikštės gilumos R.Vėževičius įsiveržė į svečių baudos aikštelę ir atmetė kamuolį atskubančiam K.Urbaičiui. Ekipos senbuvis užtikrintai pasiuntė kamuolį į viršutinį vartų kampą – 2:0.

Antrajame kėlinyje panevėžiečiai bandė perimti iniciatyvą, tačiau pavojingos progos buvo kuriamos būtent prie jų vartų. Savo galimybių neišnaudojo J.Kasparavičius ir S.Yoshikawa, o apmaudžiausia buvo R.Matos da Silva, kuris po S.Yoshikawa perdavimo išbėgo vienas prieš R.Broetto, tačiau kamuolį pasiuntė ne tik šalia vartininko, bet ir šalia vartų.

Kėliniui persiritus į antrąją pusę, pasijaudinti teko ir gargždiškiams. 71 minutę P.Janušauskas baudos smūgiu iš 25 metrų sukirto į skersinį, o dar po kelių minučių I.Driomovas įspūdingu šuoliu atrėmė klastingą to paties P.Jaušausko bandymą.

Rungtynes „Banga“ pabaigė užtikrintai ir iškovojo pirmąją pergalę 2020 metų A lygos čempionate.

Rungtynių santrauka – A lygos „YouTube“ kanale.

 

T.Tamošausko komentaras – A lygos „YouTube“ kanale.

 

Kitas rungtynes „Banga“ žais birželio 7 dieną 17 valandą Vilniuje su „Riteriais“.

 

 

Banga (Gargždai) – Panevėžys (Panevėžys) 2:0 (2:0).

Įvarčiai: 20 min. R.Vėževičius, 44 min. K.Urbaitis (Banga).

Įspėjimai: 66 min. D.Norvilas, 77 min. K.Urbaitis (Banga).

„Bangos“ sudėtis: I.Driomovas, V.Antužis, D.Padaigis, O.Aksonov, Y.Pavlyk, S.Yoshikawa , K.Urbaitis (87′ J.Bičkus), D.Norvilas, R.Vėževičius (74′ D.Zubauskas), J.Kasparavičius (68′ D.Lukošius), R.Matos da Silva. Atsargoje liko: M.Bertašius, E.Bračkus, P.Lotužys, I.Venckus.

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,