Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos rajono infrastruktūra gerėja, ateities planai – dar ambicingesni

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Į rajono infrastruktūrą šiemet investuojamos rekordinės lėšos“, – teigia Administracijos direktoriaus pavaduotojas Justas Ruškys. Klaipėdos r. sav. nuotr. „Į rajono infrastruktūrą šiemet investuojamos rekordinės lėšos“, – teigia Administracijos direktoriaus pavaduotojas Justas Ruškys. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Daugiau nei trys dešimtys – tiek Klaipėdos rajono gatvių jau greitai sulauks permainų. Vienose pokyčiai jau vyksta, kitose – pradėti svarbūs projektavimo, rangos pirkimo darbai, leisiantys ateityje džiaugtis ženkliai pagerėjusia gyvenimo kokybe.

 

Geresnė infrastruktūra

Gatvės, jų būklė ir infrastruktūra – vienas aktualiausių ir dažniausiai užduodamų nuolat augančio Klaipėdos rajono gyventojų klausimų. Todėl, pasak Administracijos direktoriaus pavaduotojo Justo Ruškio, rajono kelių infrastruktūrai skiriamas išskirtinis dėmesys.

„Visi nori važinėti asfaltuotomis gatvėmis, vaikščioti sutvarkytais šaligatviais ir džiaugtis geru apšvietimu. Vystyti reikia ne tik naujų gyvenviečių infrastruktūrą, bet ir atnaujinti per ilgus metus jau susidėvėjusią, tad darbų netrūksta. Administracijos darbuotojai deda visas pastangas ir jau pajudėjo daugybė projektų, kuriuos įgyvendinus gyventojai galės naudotis geresne kelių infrastruktūra“, – sako Justas Ruškys.

 

Gargždai keičiasi

Ilgus metus pokyčių nesulaukusiems Gargždams infrastruktūrai gerinti vien šiais metais Savivaldybė yra numačiusi bemaž pusantro milijono eurų.

„Darbai Pušų bei J. Janonio gatvėse jau finišo tiesiojoje. Bet mes esame užsibrėžę nesustoti. Tad jau vyksta projektavimo darbai dėl Gedimino, Saulažolių, Palangos, Vytenio, Žibučių bei Gargždupio gatvių rekonstrukcijos, taip pat pagrindinių įvažiavimų į miestą – Tilto g. ir Kretingos plento – projektavimas. Baigiamos projektavimo procedūros ir dėl pėsčiųjų-dviračių tako Vasario 16-osios gatvės atkarpoje nuo Kęstučio iki Užuovėjos g., – gavę leidimus, pirksime rangos darbus. O artimiausi metu bus pasirašyta sutartis ir dėl projektavimo darbų J. Basanavičiaus, Pušų gatvėse, Kvietinių gatvės dalyje – čia bus gerinama apšvietimo, lietaus nuotekų infrastruktūra, tai vėliau leis iki galo sutvarkyti gatves, takus“, – teigia Administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Anot Justo Ruškio, taip pat vykdomos pirkimų procedūros dėl Rasos, Lyros bei Volungės gatvių projektavimo. Prasidėjo projektavimo darbai ir dėl P. Cvirkos gatvėje numatytų įrengti automobilių stovėjimo aikštelių, Melioratorių gatvėje – aikštelės bei pėsčiųjų ir dviračių tako nuo stoties iki Pušų gatvės, Kastyčio gatvės rekonstrukcijos. Vyksta pirkimų procedūros ir dėl Taikos g. viešųjų erdvių projektavimo. Remonto darbai jau prasidėjo sodininkų bendrijos „Minija“ teritorijoje esančioje Birutės gatvėje, jie planuojami ir kituose centriniuose sodininkų bendrijų įvažiavimuose nuo J. Basanavičiaus gatvės.

 

Permainos visame rajone

Tvarkomas ne tik rajono centras – Gargždai. Nemažai darbų numatoma ir kitose rajono miesteliuose ir gyvenvietėse, dalis jų jau prasidėjo.

„Aukštkiemių kaimo Lenkviečių gatvėje darbai jau vyksta, be to, projektuojamos papildomos nuovažos. Rangos darbai perkami dėl Sudmantų k. Žiedo gatvės ir Jakų k. Pašto gatvės. Jau pasirašoma sutartis ir laukiama darbų pradžios Jakų k. Mėtų gatvėje, taip pat – Dovilų seniūnijos H. Šojaus gatvėje. Tęsiasi Trušelių k. Danės gatvės projektavimo darbai – perkama pakartotinė ekspertizė“, – vardija Justas Ruškys.

Pasak Administracijos direktoriaus pavaduotojo, tikimasi, kad veiviržėniškius jau greitai džiugins sutvarkyti Laisvės gatvės šaligatviai – vyksta projektavimo procedūros. Šiemet planuojama baigti darbus ir likusioje Kaštonų gatvės atkarpoje.

Vyksta Šiūparių Aisės gatvės, taip pat net keturių Vaitelių sodininkų bendrijos gatvių kapitalinio remonto projektavimas. Geros žinios laukia ir girkališkių – netrukus bus gautas statybos leidimas Sodų g. lietaus vandens surinkimo sistemų įrengimo projektui.

„Gyventojų gerovė – mūsų prioritetas. O skaudulių tikrai netrūksta. Būtent todėl į rajono infrastruktūrą šiemet investuojamos rekordinės lėšos. Tikiuosi, kad visos procedūros bei procesai vyks sklandžiai ir gyventojai neilgai trukus džiaugsis ilgai lauktu rezultatu“, – teigia Administracijos direktoriaus pavaduotojas Justas Ruškys.

 

Užsakymo nr. SAV 06-06

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,