Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargžduose vyks Lietuvos seniūnijų sporto žaidynių I etapas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Birželio 20 d. Gargžduose vyks XIII-ųjų Lietuvos seniūnijų sporto žaidynių pirmasis etapas.

 

Programa:

Gargždų miesto stadionas (Kvietinių g. 26, Gargždai)

10.00 val. Krepšinis 3 prieš 3 (20–40 m., 41 m. + ir moterys)                                        

10.00 val. Virvės traukimas

11.30 val. Smiginis

12.30 val. Seniūnų trikovės varžybos

 

Gargždų „Minijos“ progimnazijos stadionas (P. Cvirkos g. 25, Gargždai)

10.00 val. Futbolas 5 prieš 5

10.00 val. Tinklinis 3 prieš 3 (vyrai ir moterys)

 

Šachmatų klubas „Mintis“ (P. Cvirkos g. 14, Gargždai)

10.00 val. Šaškės ir šachmatai

 

Policijos sporto salė (Gamyklos g. 29, Gargždai)

10.00 val. Stalo tenisas

 

Siekiant išvengti didelio žmonių susibūrimo vienoje vietoje, žaidynių atidarymo ir uždarymo nebus.

Komandų registracija – varžybų vietoje iki 9.45 val.

Atskirų rungčių apdovanojimai – varžybų vietose, joms pasibaigus. Seniūnijų žaidynių nuostatai www.gargzdusc.lt

 

 

2020 M. XIII-ŲJŲ KLAIPĖDOS RAJONO SENIŪNIJŲ VASAROS SPORTO ŽAIDYNIŲ NUOSTATAI

1. TIKSLAS IR UŽDAVINIAI

Rajono seniūnijų vasaros sporto žaidynės turi tikslą plėtoti kūno kultūrą ir sportą tarp rajono gyventojų. Išaiškinti geriausius seniūnijų sportininkus, komandas.

II. VADOVAVIMAS IR VYKDYMAS

Žaidynes vykdo Klaipėdos rajono savivaldybės BĮ sporto centras.

III. LAIKAS IR VIETA

Rajono vasaros sporto žaidynės vyks 2020 m. birželio 20 dieną, šeštadienį, Gargžduose. Komandų atvykimas iki 09.45 val. į varžybų vietą.

Pastaba: Žaidynių atidarymo ir uždarymo nebus. Dalyviai atvyksta į savo rungties vietą, užsiregistruoja komandą (paduoda paraišką teisėjui). Apdovanojimas vyks rungties vietoje iškart pasibaigus varžyboms.                        

IV. ŽAIDYNIŲ DALYVIAI

4.1. Rajono vasaros sporto žaidynėse dalyvauja rajono 11-os seniūnijų komandos, kurias sudaro tose seniūnijose gyvenamąją vietą deklaravę gyventojai.

4.2. Žaidynių dalyvių amžius – 20 metų ir vyresni.

4.3. Siekiant skatinti mėgėjų sportą ir apriboti profesionalų bei didesnio meistriškumo sportininkų dalyvavimą visuose žaidynių etapuose, neleidžiama startuoti 2019–2020 metų šalies jaunimo ir suaugusiųjų sporto šakų Lietuvos čempionatų, aukščiausios, A ir I lygos sportininkams. Taip pat LKL, NKL ir RKL (RKLA ir RKBL), LMKL (Avilės lygos leidžiama) LSKL lygos ir LKF taurės varžybose dalyvavę žaidėjai bei Lietuvos tinklinio čempionato, aukščiausios ir I lygos sportininkai.

4.4. Stalo teniso rungtyje gali dalyvauti dalyviai, turintys žemesnį kaip 50 (moterys) ir 200 (vyrai) reitingą, kuris skelbiamas Lietuvos stalo teniso asociacijos tinklalapyje.

4.5. Varžybų dalyviai privalo turėti asmens dokumentus su nuotrauka, kad vietoje būtų galima išaiškinti iškilusius neaiškumus.

4.6. Vienas varžybų dalyvis gali dalyvauti ne daugiau kaip dviejose sporto šakose. Vienu metu vyks varžybos, o dalyvis registruotas dviejose sporto šakose privalės pasirinkti, kurioje sporto šakoje dalyvaus. Dalyvio nebus laukiama, o komandai ar dalyviui užskaitomas pralaimėjimas.

V. ŽAIDYNIŲ PROGRAMA

5.1. Krepšinis 3X3.

Komandos sudėtis: 3 žaidėjai, 1 atsarginis ir vadovas – treneris, iš viso – 5 dalyviai. Rungtyniauja vyrų komandos dviejų amžiaus grupių: 20–40 metų, 41 m. ir vyresni, moterų komanda 20 ir vyresnės. Rungtynių trukmė – 8 min. nestabdant laiko. Varžybų vieta – Gargždų miesto stadionas (Kvietinių g. 26).

5.2. Futbolas 5X5.

Komandos sudėtis: 5 žaidėjai, 2 atsarginiai, vartininkas ir vadovas – treneris, iš viso – 9 dalyviai. Žaidžiami du kėliniai po 10 min. Varžybų vieta – Gargždų „Minijos“ progimnazijos stadionas (P. Cvirkos g. 25).

5.3. Parko tinklinis 3X3.

Komandos sudėtis: 3 žaidėjai, 1 atsarginis ir vadovas – treneris, iš viso – 5 dalyviai. Žaidžia vyrų ir moterų komandos 20 metų ir vyresni (-ės). Žaidžiama iki 2 laimėtų setų (iki 21 taško), esant rezultatui 1:1 žaidžiamas trečias setas iki 15 taškų. Varžybų vieta – Gargždų „Minijos“ progimnazijos stadionas (P. Cvirkos g. 25).

5.4. Šachmatai.

Komandos sudėtis: 2 vyrai, 1 moteris ir vadovas – treneris. Žaidžiama ratų sistema. Laiko kontrolė – 15 min. kiekvienam žaidėjui. Varžybų vieta – Šachmatų klubas „Mintis“ (P. Cvirkos g. 14, Gargždai).

5.5. Šaškės.

Komandos sudėtis: 2 vyrai, 1 moteris ir vadovas – treneris. Laiko kontrolė – 15 min. kiekvienam žaidėjui. Varžybų vieta – Šachmatų klubas „Mintis“ (P. Cvirkos g. 14, Gargždai).

5.6. Stalo tenisas.

Komandos sudėtis: 2 vyrai, 1 moteris ir vadovas – treneris. Varžybų vieta – Policijos sporto salė (Gamyklos g. 29, Gargždai)

5.7. Smiginis.

Komandos sudėtis: 2 vyrai, 1 moteris ir vadovas – treneris. Kiekvienas dalyvis meta į taikinį aštuonis kartus po 3 strėlytes. Varžybų vieta – Gargždų miesto stadionas (Kvietinių g. 26)

5.8. Virvės traukimas.

Komandos sudėtis: 6 traukikai (ne daugiau 2 moterys) + 1 atsarginis ir vadovas – treneris, iš viso – 8 dalyviai. Svorio kategorijos nėra, batų metaliniai apkaustai draudžiami. Varžybų vieta – Gargždų miesto stadionas (Kvietinių g. 26).

5.9. Seniūnų trikovė.

Dalyviai seniūnai (-ės), jų pavaduotojai (-jos). Vyrai moterys dalyvauja atskirai. Varžybų vieta – Gargždų miesto stadionas (Kvietinių g. 26).

5.9.1. Baudų metimas į krepšį. Kiekvienas dalyvis meta 10 metimų nuo baudos metimų linijos ir už įmestą kamuolį į krepšį gauna 1 tašką.

5.9.2. Smiginis. Kiekvienas dalyvis meta į taikinį aštuonis kartus po 3 strėlytes.

5.9.3. Atrakcinė rungtis – Diskgolfo žaidimas

VI. NUGALĖTOJŲ NUSTATYMAS, APDOVANOJIMAS

6.1. Varžybų nugalėtojai nustatomi pagal atskirų sporto šakų galiojančias varžybų taisykles. Komandinių sportinių žaidimų: krepšinio, tinklinio, futbolo ir virvės traukimo varžybose taškai už užimtas vietas skaičiuojami nuo dalyvavusių komandų skaičiaus Pvz. jei sporto rungtyje startavo 11 komandų, tai I vietą laimėjusiai komandai skiriami 22 taškai (11x2) už II vietą 20 taškų, už III vietą 18 taškų, už IV vietą 16 ir t.t. Už nedalyvavimą – 0 taškų.

Analogiškai taškai skiriami stalo teniso, šaškių, šachmatų ir smiginio varžybose, tik rezultatas nedauginamas iš dviejų, tai yra jei stalo tenise dalyvavo 9 komandos, tai komanda už I vietą gauna 9 taškus už antrą 8 ir t.t.

Nugalėtojai ir prizininkai nustatomi pagal didžiausią surinktų taškų sumą. Surinkus vienodai taškų, pirmenybė teikiama seniūnijai, kuri iškovos daugiau pirmų vietų.

6.2. Komandos užėmusios I-mas vietas patenka į II etapą.

6.3. Atskirų sporto šakų komandos nugalėtojos ir prizininkės apdovanojamos taurėmis, dalyviai – medaliais.

Pastaba: Į II žaidynių etapą pateks nebe po vieną virvės traukimo komandą, kaip buvo anksčiau, bet po dvi, I ir II vietas užėmusias komandas.                              

VII. PARAIŠKOS

Komandų paraiškas su seniūno patvirtinimu ir kiekvieno dalyvio parašu, kad atsako už savo sveikatą, pristatyti varžybų dieną iki 9.45 val. rungties teisėjui.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,