Logo
 Spausdinti šį puslapį

Turiningam Klaipėdos rajono moksleivių poilsiui – stovyklų gausa

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Vaikų laisvalaikis – nemenkas galvosūkis, kurį, tikimės, padės išspręsti vasaros stovyklos“, – sako Administracijos direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Šunokas. Klaipėdos r. sav. nuotr. „Vaikų laisvalaikis – nemenkas galvosūkis, kurį, tikimės, padės išspręsti vasaros stovyklos“, – sako Administracijos direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Šunokas. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Pasibaigus mokslo metams ir prasidėjus vasarai ypač svarbu užtikrinti turiningą vaikų laisvalaikį. Ir šiais metais Klaipėdos rajono moksleiviai turės galimybę poilsiauti keliose dešimtyse stovyklų, kurioms finansavimą skyrė Savivaldybė, tad kelialapių kaina bus mažesnė.

 

Prasmingas laisvalaikis

Klaipėdos rajono savivaldybė vasaros poilsio programų įgyvendinimui šiemet, kaip ir praėjusiais metais, skyrė finansavimą – 35 tūkst. eurų.

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Mindaugo Šunoko, vaikų užimtumas ir turiningas laisvalaikis labai svarbus, ypač šiais metais, kai karantino metu kelis mėnesius teko gyventi mažai bendraujant, mokytis virtualiai bei laisvą laiką leisti namuose, o ne pamėgtuose būreliuose ar užsiėmimuose.

„Karantinas tapo iššūkiu tiek fizinei, tiek emocinei visų sveikatai. Be to, nemaža dalis tėvų šią vasarą ne atostogaus, o kibs į darbus, tad prasmingas vaikų laisvalaikis – nemenkas galvosūkis, kurį, tikimės, padės išspręsti vasaros stovyklos. Jose vaikai galės pabendrauti su bendraamžiais, įgyti naujų žinių ir, žinoma, pailsėti“, – sako Administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Mindaugas Šunokas įsitikinęs, kad ne ką mažiau svarbu ir tai, kad vaikų užimtumas prisideda prie įvairių problemų sprendimo – mažėja nepilnamečių nusikalstamumas, veikia kaip pavojingų medžiagų vartojimo prevencijos priemonė, taip pat ugdo vaikų savarankiškumą, pasitikėjimą savimi.

 

Stovyklos – įvairaus pobūdžio

Administracijos direktoriaus pavaduotojo teigimu, Savivaldybės lėšos buvo paskirstytos 25 paraiškų teikėjams. Klaipėdos rajono vaikus ilsėtis kvies stovyklos Gargžduose, Kretingalėje, Lapiuose, Judrėnuose ir kitose gyvenvietėse.

Stacionarios stovyklos, kuriose galės poilsiauti rajono vaikai, vyks Nidoje, Šilininkuose ir kitur. Stovyklų veiklas organizuos mokyklos, viešosios įstaigos, kultūros centrai ar kiti organizatoriai.

Prioritetas teiktas toms vaikų vasaros poilsio programoms, kurios aktyvia veikla gali užimti kuo daugiau vaikų, taip pat ir kaimiškose vietovėse, ypatingai iš mažas pajamas gaunančių šeimų, numato ilgesnės trukmės veiklą, turi ir kitų finansavimo šaltinių.

Dėl Savivaldybės finansavimo mažės kelialapių kaina.

„Vaikams siūloma įvairių programų gausa – edukacinių, pažintinių, sporto, meninių, tad iš ko rinktis turės tiek turintys pamėgtą sritį, tiek norintieji praplėsti savo akiratį“, – teigia Administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Džiugu tai, kad netrukus dar daugiau vaikų galės pasinaudoti galimybe turiningai praleisti savo atostogas.

„Šiais metais dėl pandemijos buvo atšaukta liepos mėnesį turėjusi vykti Dainų šventė, tad švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymu sutaupytos lėšos skirtos savivaldybėms – papildomoms vaikų vasaros stovykloms bei kitoms neformaliojo vaikų švietimo veikloms. Klaipėdos rajono savivaldybei numatyta per 39 tūkst. eurų. Taigi jau netrukus bus skelbiamas papildomas kvietimas teikti paraiškas vaikų vasaros poilsio programų konkursui. Tai reiškia, kad dar daugiau vaikų galės prasmingai praleisti laiką stovyklose“, – sako Mindaugas Šunokas.

 

Vykdoma registracija

Registruotis į stovyklas gali Klaipėdos rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų arba kitų mokyklų mokiniai, kurių deklaruota gyvenamoji vieta yra Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijoje. Kreiptis reikia tiesiogiai į stovyklų organizatorius.

Neformaliojo vaikų švietimo stovyklų sąrašą, jų trukmę ir vykdytojų kontaktus galima rasti Savivaldybės interneto svetainėje www.klaipedos-r.lt (Veiklos sritys – Švietimas – Neformalusis vaikų švietimas). Daugiau informacijos galima teirautis Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistės Vilmos Gudzevičienės, tel. 8 670 48 051 arba el. p. .

 

Užsakymo nr. SAV 06-13

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,