Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos rajono savivaldybė skolinsis 1,1 mln. eurų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Pasaulį užklupusi pandemija ir įvesti karantino ribojimai neabejotinai sumažino surenkamus mokesčius į savivaldybių biudžetus. Ne išimtis – ir Klaipėdos rajonas.

 

Kaip portalą mano-gargzdai.lt informavo Biudžeto ir ekonomikos skyriaus vedėja Irena Gailiuvienė, per penkis šių metų mėnesius buvo planuota surinkti nepilnai 14 mln. eurų pajamų iš mokesčių, tačiau buvo surinkta beveik 12,7 mln. eurų. Ataskaitinio laikotarpio pajamų iš mokesčių planas įvykdytas 91,5 proc.

„Dėl COVID-19 susiklosčiusios situacijos, 1,28 mln. eurų mažesnės, nei planuota, pajamos iš gyventojų pajamų mokesčio. Šis skaičius nuteikia optimistiškai. Karantino laikotarpiu tikėjomės daug didesnių pajamų netekimų“, – optimistiškai situaciją vertino I. Gailiuvienė.

Specialistė taip pat informavo, kad Savivaldybė jau pasirašė 1,1 mln. eurų paskolos sutartį su banku.

„Jei pritrūksime apyvartinių lėšų, imsime trumpalaikę paskolą iš Finansų ministerijos. Savivaldybės tarybos pritarimą turime“, – sakė specialistė.

Jos tvirtinimu, investiciniai Savivaldybės projektai yra vykdomi pilna apimtimi, jų stabdyti neplanuojama.

„Situacija valdoma, tikiuosi, kad verslas greičiau pradės sukti ir netekimai mažės. Stebėsime situaciją“, – kiek anksčiau portalui mano-gargzdai.lt finansinę Savivaldybės situaciją komentavo Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,