Logo
 Spausdinti šį puslapį

Veiviržo slėnyje – kantri festivalis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay, feisbuko nuotr. Asociatyvi Pixabay, feisbuko nuotr.

Birželio 21 d. (sekmadienį) Veiviržėnuose vyks festivalis „CountryVei“. Asociacija „Pamario vakarai“ kartu su Veiviržėnų kultūros centru bei seniūnija tokį renginį miestelyje organizuoja pirmąkart.

 

Pasak vieno iš festivalio organizatoriaus – „Pamario vakarai“ prezidento Vyganto Stoškaus, pradžioje buvo planuota daryti nedidelį renginį su muzikantu Viktoru Timašiovu bei Veiviržėnuose gyvenančiais kantri muzikos gerbėjais Jurgita ir Nerijumi Rudžiais, bet vėliau idėja išsivystė ir jau šį sekmadienį mažojoje rajono kultūros sostinėje laukia visai solidus festivalis.

„Galvojome padaryti tradicinį vasaros kantri klubų suvažiavimą gražioje poilsiavietėje prie Jurgitos ir Nerijaus namų, kur teka upė Veiviržas, yra įrengta sceninė pakyla. Žadėta pakviesti keletą saviveiklininkų, kantri muzikos grupių bei kantri fanų klubus iš visos Lietuvos. Pagrindiniai tokie klubai yra Klaipėdoje, Kaune, Panevėžyje, Vilniuje bei Šilutėje“, – pasakojo V. Stoškus.

Dėliojant scenarijų, prie organizatorių prisijungti mielai sutiko Veiviržėnų kultūros centras, pakviestos dalyvauti ne tik grupės iš Lietuvos, bet ir kantri muzikos grandai – ansamblis „Jonis“, atlikėjas Virgis Stakėnas, grupė „The Road Band“, svečiai iš Latvijos.

„Festivalio idėją parėmė ir pagalbą pasiūlė Veivržėnų kultūros centras, Veiviržėnų seniūnija, Klaipėdos kantri fanų klubo nariai, informaciniai rėmėjai“, – komentavo „Pamario vakarai“ prezidentas.

Organizatoriai, tikėdamiesi gero oro, atvykstantiems ruošia ne tik koncertinę programą, bet ir įdomias, nematytas pramogas vaikams bei paaugliams – didelį batutų parką, kurį žada pastatyti Pėžaičiuose gyvenantis verslininkas Valdas Jucius. Vyks lauko prekyba, amatų mugė, veiks kavinė.

Festivalyje pamatysite svečią iš Žemaitijos – Gineso rekordininką Antaną Kontrimą, kuriam priklauso net keli pasaulio rekordai: stipriausia pasaulio barzda bei sunkiausias pasaulyje dviratis, kurį padarė pats A. Kontrimas. Rekordininką pamatysime ir scenoje – jis pristatys festivalio atlikėjus.

Nors šiuo metu lauke vykstančiuose renginiuose gali būti iki 700 žmonių, organizatorių teigimu, to visai pakanka, kad festivalis atrodytų solidžiai.

„Šiame slėnyje nėra buvę mokamo renginio, tad, manome, kad nebus per didelio žmonių antplūdžio, kadangi visi įpratę į lauko renginius eiti nemokamai. Mes, kaip organizatoriai, turėsime 700 bilietų. Jeigu žiūrovų ateis daugiau, į festivalį jie tiesiog nepateks. Tad skubėkite būti pirmi“, – ragino V. Stoškus, pridūręs, kad bus pasirūpinta dezinfekciniu rankų skysčiu, servetėlėmis.

Rekomenduojama festivalyje dalyvauti su burną ir nosį dengiančia kauke.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,