Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pareigūnai primena: apie rastus ar be leidimo laikomus ginklus būtina nedelsiant pranešti policijai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Sekmadienį, birželio 21 d., Klaipėdos apskrities policijos pareigūnams pranešta, kad tą pačią dieną apie 14 val. Kretingos rajone, Skaudalių kaime, atliekant remonto darbus namuose buvo rasta šovinių ir ginklo dalių.

 

Atvykę pareigūnai rado ir paėmė 486 šovinius ir dviejų šautuvų dalis. Dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis pradėtas ikiteisminis tyrimas (LR BK 253 str. 1 d.).

Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai primena, kad visi šaunamieji ginklai, nepriklausomai nuo kada jie pagaminti, privalo būti registruoti policijoje. Be to, įsigyti ir laikyti galima tik legaliai, savo vardu registruotiems ginklams tinkančių šaudmenų.

Jei namuose yra ginklas, o leidimo neturite, ar turite informacijos apie nelegaliai laikomus ginklus – būtina kreiptis į policiją. Ginklą reikia atiduoti, arba įteisinti pagal nustatytą tvarką.

Pasitaiko, kad ginklų, jų dalių, šaudmenų randama kažkur užkištų senose sodybose, ar atliekant remonto darbus. Kartais jų randama ir viešose vietose – pavyzdžiui grybaujant miške, vaikštant pievoje ar kasant žemę.

Tokiu atveju policijos pareigūnai primygtinai prašo radinių neliesti, nesinešti namo, o nedelsiant kviesti policiją bendruoju pagalbos telefonu 112. Rasti šaunamieji ginklai, šaudmenys, ar sprogmenys gali kelti pavojų žmogaus sveikatai ar gyvybei.

Už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis LR Baudžiamasis kodeksas numato areštą arba laisvės atėmimą iki 5 metų. J

ei įsigyjama, gabenama, realizuojama ne mažiau nei trys šaunamieji ginklai, didelis diekis šaudmenų ar sprogmenų – gresia laisvės atėmimas nuo ketverių iki aštuonerių metų.

2019 metais visoje Klaipėdos apskrityje dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis buvo pradėti 27 ikiteisminiai tyrimai, per penkis šių metų mėnesius pradėta 14 ikiteisminių tyrimų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,