Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Gintarėlyje“ įsibėgėja projektinė veikla „Pajausk vaistažolių galią“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Autorės nuotr. Autorės nuotr.

Karantinas labai sutrikdė suplanuotų veiklų Gargždų lopšelyje-darželyje „Gintarėlis“ ritmą, tad labai džiaugiamės, kad dabar jau galime po truputį įgyvendinti projekto „Pajausk vaistažolių galią“ idėjas.

 

Kol vyko nuotolinis mokymas, įstaigoje vyko paruošiamieji projekto darbai, kuriuos pagal galimybes atliko įstaigos darbuotojai. Nusprendėme auginti vaistažoles netradiciniu būdu, panaudojant etninius motyvus: presuotų šiaudų ritinius, šiaudų ritinius, žilvičio vyteles, jų tvoreles.

Labai gaila, kad ugdytiniai negalėjo dalyvauti vaistažolių sodinimo procese, bet dabar gali džiaugtis ir stebėti žydinčius augalus, įtvirtinti jų spalvas, kvapą, pavadinimus.

Birželio 19 įstaigoje svečiavosi viena žymiausių Lietuvos žolininkių Jadvyga Balvočiūtė, kuri lauko klėtelėje vedė edukacinę valandėlę priešmokyklinio amžiaus ugdytiniams. Ji atvežė savo ekologiniame ūkyje užaugintų ir gamtoje surinktų įvairiausių vaistingųjų žolelių, su kuriomis supažindino vaikus, papasakojo apie jų naudą sveikatai.

Vaikai jas uostė, ragavo, gėrė arbatą ir susirinko labiausiai patikusių augalų mišinį dovanų savo šeimai. Tikimės, kad šį rudenį jau galėsime vaišintis savo užaugintų vaistažolių arbata ir įgyvendinti visas projekto idėjas.

Už padovanotus presuotų šiaudų ritinius esame dėkingi Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos nariui Sigitui Karbauskui, o ugdytinių seneliams – už vaistažolių sėklas ir daigelius.

 

Autorės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,