Logo
 Spausdinti šį puslapį

Savaitgalį Drevernoje – tradicinė šventė (programa)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Pirmą kartą po ilgesnės pertraukos renginys vyks ne Drevernos uoste, tačiau gyvenvietės sporto aikštyne.Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Pirmą kartą po ilgesnės pertraukos renginys vyks ne Drevernos uoste, tačiau gyvenvietės sporto aikštyne.Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Drevernoje liepos 11 d., šeštadienį, vyks tradicinė kaimo ir žvejų šventė „Ant marių kraštelio“. Pirmą kartą po ilgesnės pertraukos renginys vyks ne Drevernos uoste, tačiau gyvenvietės sporto aikštyne.

 

Kaip portalui pasakojo Priekulės kultūros centro Drevernos kultūros skyriaus renginių organizatorė Virgina Asnauskienė, taip nuspręsta todėl, kad būtų užtikrinamos Vyriausybės rekomendacijos dėl dalyvių skaičiaus.

„Planai pasikeitė dėl karantino. Tačiau sporto aikštyne ši šventė buvo organizuojama daug anksčiau, tą mena ir kaimo gyventojai“, – kalbėjo V. Asnauskienė.

Ji trumpai pristatė šventės programą. Jau ryte šventę pradės Drevernos jaunimas, kuris organizuoja krepšinio tris prieš tris varžybas. Vėliau programoje – 18 val. – Bangpūčio sveikinimai ir tradicinių Padėkos karšių įteikimo ceremonija.

„Bus įteiktas jau 44-as Padėkos karšis, kuris skiriamas nusipelniusiems dreverniškiams“, – sakė pašnekovė, pridūrusi, kad simbolinius karšius pagamino menininkas iš Gargždų.

Organizatorė atskleidė, kad šiemet šventėje linksmins jungtinė popmuzikos grupė „Kelyje“, kurioje koncertuoja ir du dreverniškiai. 19 val. pasirodys vietos atlikėjai, vaikai, taip pat moterų ansamblis „Žvejytės“.

20 val. į sceną žengs ir iš įvairių televizijos projektų žinoma atlikėja Akvilė Kiselienė, o linksmybes pratęs grupė „Pečius griūn“ iš Gargždų bei kauniečių grupė „Dreams“.

V. Asnauskienė atviravo, kad šių metų naujovė – suneštinis pyragų stalas. Joje skanėstų ragauti kvies vietinės kulinarės, kviečiama, kad vaišių atsineštų ir renginio dalyviai. Organizatoriai žada vaišinti kafija. Tikimasi, kad turistus sudomins įsikūrę amatininkai, jau žadėjo atvykti keramikos ir kalvystės meistrai.

„Turėtų būti jauki šventė“, – atvykti kvietė V. Asnauskienė.

 

 

 

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,