Logo
 Spausdinti šį puslapį

Trys Klaipėdos rajono ugdymo įstaigos – tarp geriausiai kuriančių edukacines erdves

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Priekulės I. Simonaitytės gimnazija. Klaipėdos r. sav. nuotr. Priekulės I. Simonaitytės gimnazija. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Jau paaiškėjo Mokyklų edukacinių erdvių 2020 metų konkurso nugalėtojai. Tarp jų – trys Klaipėdos rajono ugdymo įstaigos.

 

Nacionaliniam konkurso etapui buvo atrinkta 80 mokyklų. Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, organizuojantis šį konkursą, skelbia, kad vertinimo komisija aplankė jas visas ir išrinko geriausiai savo edukacines erdves kuriančias ir naudojančias mokyklas.

Tarp geriausiųjų – Kretingalės vaikų lopšelis-darželis, Gargždų lopšelis-darželis „Naminukas“ ir Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazija.

Geriausiai edukacines erdves kuriančios ir tvarkančios rajono ugdymo įstaigos, tapusios nacionalinio etapo dalyvėmis, išsiskiria edukacinėmis vidaus ir lauko erdvėmis, kurias kuria įstaigų darbuotojai, pasitelkę kūrybiškumą. Įstaigų edukacinės erdvės kasmet tobulėja, siekiant, kad pažinimas būtų smagus, o laisvalaikis – informatyvus.

Konkurso tikslas – aktyvinti mokyklų tikslingą, darnų ir estetišką edukacinių erdvių kūrimą ir kūrybišką jų naudojimą mokinių ugdymo procesui organizuoti, įtraukiant į praktinę veiklą visą mokyklos bendruomenę, skatinti mokyklų bendruomenių kūrybiškumą ir savarankiškumą, kuriant mokyklos vidaus ir lauko ir edukacines erdves.

Taip pat siekiama ugdyti vaikų ir jaunimo aplinkosaugos ir bendrąsias vertybes, formuojant mokyklos aplinkos savitumą, kuriant gamtos ir žmogaus sąlyčio aplinkoje zonas, stiprinti bendravimo ir bendradarbiavimo ryšius tarp ikimokyklinio, bendrojo ugdymo, profesinio mokymo įstaigų, neformaliojo vaikų švietimo mokyklų bei skleisti gerąją patirtį.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,