Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gera žinia: prie šviesoforo Gargžduose – papildomos sekcijos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Redakcijos nuotr. Redakcijos nuotr.

Gargždų gyventojai jau gali pasidžiaugti palengvintu eismu Dariaus ir Girėno bei Klaipėdos gatvių sankryžoje – prie eismą reguliuojančio šviesoforo įrengtos papildomos sekcijos, leidžiančios sukti į dešinę.

 

Kiek anksčiau papildoma sekcija prie šviesoforo buvo įrengta Klaipėdos ir Kretingos gatvių sankryžoje, dabar spūstyje laukti nereikės ir norintiems pasukti į dešinę iš Klaipėdos gatvės į Dariaus ir Girėno gatvę bei iš pastarosios į Klaipėdos g.

„Transporto kompetencijų agentūra rekomendavo šviesoforų sekcijas su žalia rodykle posūkiui į dešinę įrengti kryptyje iš Dariaus ir Girėno gatvės į Klaipėdos gatvę bei iš Klaipėdos gatvės į Dariaus ir Girėno gatvę, tad sankryžoje sumažės spūstys ir eismas bus sklandesnis“, – sako Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, Saugaus eismo komisijos pirmininkas Justas Ruškys.

Klaipėdos rajono savivaldybės prašymus dėl lentelių su žalia rodykle įrengimo Gargžduose nagrinėjo ir įvertinusi jų būtinumą išvadas pateikė Transporto kompetencijų agentūra.

 Justas Ruškys teigia, kad leista grąžinti dvi lenteles su žalia rodykle – iš Kretingos Plento gatvės sukant į Klaipėdos gatvę bei iš J. Janonio gatvės sukant į Klaipėdos gatvę (į vakarus). Jos bus įrengtos artimiausiu metu.

Pagal Transporto kompetencijų agentūros rekomendacijas įgyvendinti pakeitimai bus aptarti artimiausiame Saugaus eismo komisijos posėdyje.

Primename, kad leidžiama įrengti šviesoforus, kurių pagrindinis žalias signalas yra be rodyklių, su papildoma sekcija į dešinę. Todėl atsiranda galimybė sukti į dešinę, net jei nedega papildoma sekcija su rodykle į dešinę. Tačiau tai leidžiama tik tada, jei tuo metu dega žalias skritulio formos šviesoforo signalas be rodyklių. Tai yra, sankryžose su neatnaujintais šviesoforais, kuriuose pagrindinis žalias signalas ir toliau lieka su juodomis rodyklėmis, privaloma paisyti pagrindinio žalio signalo rodyklių krypčių: jei dega pagrindinis žalias signalas su juodomis rodyklėmis, o papildoma sekcija išjungta, galima važiuoti tik pagrindinio žalio signalo rodyklių kryptimis.

Kai papildoma šviesoforo sekcija išjungta, bet dega pagrindinis žalias skritulio formos signalas (be rodyklių), bus leidžiama sukti į dešinę praleidžiant pėsčiuosius ir dviratininkus. Toks lankstus eismo reguliavimo būdas suteikia galimybę vairuotojams sukti į dešinę trimis atvejais: degant žaliam signalui be rodyklių su išjungta papildoma sekcija (reikia praleisti pėsčiuosius ir dviratininkus), degant žaliam signalui su įjungta papildoma sekcija ir degant raudonam signalui su įjungta papildoma sekcija.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,