Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos rajone – dar daugiau galimybių sportuoti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Gera žinia mėgstantiesiems mėgautis aktyviu laisvalaikiu bei gerinti savo sveikatą – Klaipėdos rajono seniūnijose planuojama atnaujinti esamus bei įrengti naujus lauko ir vidaus treniruoklius.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotojos Audronės Balnionienės teigimu, šiais metais ne tik lauko, bet ir vidaus treniruoklių įrengimui Klaipėdos rajone numatyta bemaž 40 tūkst. eurų.

„Siekiame, kad rajono gyventojai turėtų galimybių gerinti savijautą, formuoti sveikos gyvensenos įgūdžius bei didinti motyvaciją būti fiziškai aktyviems. Ir svarbiausia – sudaryti sąlygas sportuoti savoje aplinkoje. Šiemet treniruoklių aikštelės bus papildytos nauju inventoriumi, be to, mankštintis bus galima ir šaltuoju metų sezonu – bus įrengiami vidaus treniruokliai, kuriems patalpas parinko pačios bendruomenės ir seniūnijos“, – sako vicemerė Audronė Balnionienė.

Buvo sudarytas 2020–2022 m. lauko ir vidaus treniruoklių įrengimo Klaipėdos rajone sąrašas ir jau pradėti įrengimo darbai.

Lauko ir vidaus treniruoklių poreikis įvertintas išvažiuojamųjų posėdžių metu. Lankytasi visose seniūnijose, kuriose apžiūrėti jau įrengti treniruokliai, įvertinta jų būklė, taip pat nagrinėti nauji bendruomenių ir seniūnijų prašymai, aptartos galimybės vidaus treniruoklius įrengti siūlomose patalpose.

„Lankantis gyvenvietėse pastebėta, kad ne visos siūlomos patalpos yra tinkamos – kai kur trūksta vietos, kitos patalpos yra švietimo įstaigose, kur vakarais nebūtų galimybės sportuoti kitiems bendruomenės nariams, o tai yra labai svarbu. Treniruokliai būtent ir įrengiami tam, kad kiekvienas gyventojas galėtų kada nori ateiti ir pasimankštinti“, – teigia vicemerė Audronė Balnionienė.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,