Logo
 Spausdinti šį puslapį

Paukštininkystės sektoriui bus kompensuotos prarastos pajamos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Europos Komisija patvirtino valstybės pagalbos schemą Lietuvos paukštienos ir kiaušinių sektoriui, patyrusiam nuostolių dėl koronaviruso protrūkio. Šio sektoriaus įmonėms bus suteikta ir de minimis pagalba. Visam paukštienos ir kiaušinių sektoriui skirta 20 mln. eurų valstybės lėšų, įskaitant ir de minimis pagalbą – 3,5 mln. eurų.

 

„Dėl neįprastos padėties, kurią sukėlė COVID-19 pandemija, paukštienos ir kiaušinių sektoriaus įmonių produkcijos pardavimai su viešuoju maitinimu ir svetingumu susijusiam verslo sektoriui buvo praktiškai sustoję. Situacija šalies paukštininkystės sektoriuje sudėtinga, įmonės atsigauna lėtai, išlieka didelės sukauptos produkcijos atsargos. Džiaugiamės dėl EK sprendimo – juk mūsų įmonėms, patyrusioms nuostolių dėl COVID-19, svarbi kiekviena diena“, – teigia žemės ūkio ministras Andrius Palionis.

Europos Komisijai notifikuoti valstybės pagalbos priemonę įmonėms, vykdančioms žemės ūkio produktų perdirbimo veiklą paukštienos ir kiaušinių sektoriuose bei patyrusioms nuostolių dėl COVID-19, ŽŪM pateikė dar gegužės pabaigoje. Dėl šios priemonės pagrindimo vyko intensyvus susirašinėjimas su Europos Komisija.

Pagal šią schemą pagalbą turėtų gauti 22 Lietuvos įmonės.

Paukštienos sektoriaus įmonėms numatoma skirti 12 mln. eurų, o 8 mln. eurų – kiaušinių sektoriaus įmonėms, tačiau, esant poreikiui, lėšos galės būti perskirstomos.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,