Logo
 Spausdinti šį puslapį

Ministerija ragina verslininkus atsakingai teikti prašymus paramai gauti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija prašo, kad nuo COVID-19 padarinių nukentėję ir į subsidijas pretenduojantys verslininkai atsakingai teiktų prašymus paramai gauti. Prieš pildydami paraišką verslo atstovai raginami įvertinti visas rizikas ir apsispręsti, ar nori gauti subsidijų ir neatsisakytų jų, kai verslui jau yra skiriamas finansavimas. Taip pat verslo atstovai turėtų atkreipti dėmesį ir teisingai nurodyti galiojančias banko sąskaitas, į kurias bus pervedamos subsidijos.

 

„Pasitaiko atvejų, kai dėl subsidijų besikreipiančios įmonės jų atsisako: verslas užpildo paraišką subsidijai gauti, tačiau, kai Ekonomikos ir inovacijų ministro įsakymu skiriamas finansavimas, informuoja, jog persigalvojo ir subsidijos dėl tam tikrų priežasčių nebenori. Kartais verslas net neinformuoja, jog jam nebereikalingos subsidijos, o tiesiog jas grąžina be jokio paaiškinimo. Todėl raginame į subsidijas pretenduojančias įmones elgtis atsakingai ir prieš pildant paraišką apsvarstyti, ar joms tikrai reikalinga valstybės parama“, – teigia ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka.

Šiuo metu dalis įmonių atsisakė skirtų subsidijų arba be jokio paaiškinimo grąžino pervestą subsidijų sumą, o tai sukėlė išties nemažai problemų. Subsidijų sumą būtina įvestį į institucijos buhalterinę apskaitos sistemą, be to, atsisakius subsidijų, reikia tikslinti įvairias finansines ataskaitas. Kadangi asignavimų panaudojimas būna įtrauktas į stebėsenos sistemas, todėl jas ar valstybės pagalbos registro įrašus taip pat būtina tikslinti.

Kita problema – susijusi su subsidijų prašančių įmonių bankų sąskaitomis. Kartais šios įmonės paraiškose nurodo banko sąskaitas, kurios nėra aktyvios arba pateikia paraišką ir banko sąskaitą uždaro. Tokių atvejų yra daugiau nei 100. Esant tokiai situacijai, subsidijos grįžta į Ekonomikos ir inovacijų ministerijos banko sąskaitą.

Sprendžiant pareiškėjų banko sąskaitų problemą, nedelsiant įtraukiamos kelios institucijos, lėšos išimamos iš apskaitos, performuojami paraiškų sąrašai, lėšos vėl įtraukiamos į apskaitą ir atliekamas subsidijos išmokėjimas. Pasitaiko atvejų, kuomet įmonės tik iš ketvirto karto nurodo teisingus banko rekvizitus. Todėl prašome paramos gavėjus nurodyti teisingas banko sąskaitas bei kitus duomenis ir tokiu būdu elgtis atsakingai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,