Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pasitikrinkite, ar žinote: 5 išmanūs „Google Maps“ triukai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Kelionių po Lietuvą ar svetur planavimas dažnam kelia nemenkų iššūkių. Žinodami ir įvaldę šias patogias programėlės „Google Maps“ funkcijas, išvykas planuosite kaip profesionalai ir sutaupysite daug brangaus laiko.

 

Jūsų dėmesiui – Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, dalijasi naudingais patarimais kaip geriau išnaudoti „Google Maps“ įrankio galimybes ir mėgautis ne tik kelionėmis, bet ir jų planavimu.

 

Žemėlapiai be interneto

Išvykose tikrai ne visuomet turime pasiekiamą interneto ryšį, todėl išsiruošus į kelionę pravers „Offline“ (liet. Be interneto ryšio) žemėlapiai.

Ne visi žino, kad tokius kelionės maršrutus galima greitai ir patogiai parsisiųsti iš aplikacijos „Google Maps“. Programėlėje įveskite savo kelionės tikslą ir ekrano apačioje, kairėje pusėje paspauskite „Downloads“ (liet. Parsisiuntimai) mygtuką.

Visus savo parsisiųstus maršrutus ir žemėlapius „Google Maps“ programėlėje rasite paspaudę ant savo profilio nuotraukos ir pasirinkę skiltį „Offline maps“ (liet. Žemėlapiai veikiantys be interneto ryšio). Šioje skiltyje taip pat galite pasirinkti ir parsisiųsti pasirinktos vietovės žemėlapį paspaudę „Select your own map“ (liet. Pasirinkite savo žemėlapį).

 

Suplanuokite tarpinius sustojimus

Jeigu norite tiksliai apskaičiuoti savo kelionės laiką, vertėtų į kelionės maršrutą įtraukti ir tarpinius sustojimus, kuriuos planuojate aplankyti pakeliui.

Su „Google Maps“ tai padaryti labai paprasta. Pirmiausia į mobiliąją aplikaciją įrašykite galutinį kelionės tikslą, tuomet spauskite mygtuką „Directions“ (liet. Kelionės nuorodos). Kai programėlėje maršrutas bus suformuotas, spustelėkite dešiniajame viršutiniame kampe esančius tris taškelius, tada pasirinkite funkciją „Add Stop“ (liet. Pridėti sustojimą).

Stotelių galite pasirinkti kiek tik norite – jų skaičius neribojamas. Tai padarę, spauskite „Finished“ (liet. Užbaigta). Taip gausite naują, automatiškai perskaičiuotą kelionės maršrutą su tiksliu atvykimo į galutinį tašką laiku.

Naudodamiesi „Google Maps“ žemėlapiais naršyklėje, išbandykite kelionės planavimo funkciją „Drag and Drop“ (liet. Tempkite ir perkelkite). Pažymėkite kelionės pradinį ir galutinį taškus bet kurioje maršruto juostos vietoje paspauskite kairįjį pelės klavišą. Neatleisdami jo tempkite žymeklį iki vietos, kurioje norėsite sustoti kelionės metu – kelionės maršrutas bus perdėliotas savaime.

 

Priminimo funkcija patogesniam planavimui

„iPhone“ ir „iPad“ savininkai kelionės planavimą gali palengvinti pasitelkę „Google Maps“ priminimų funkciją. Tereikia nustatyti maršrutą, tada viršutiniame dešiniajame kampe paspausti ant trijų taškelių ir pasirinkti funkciją „Set a reminder to leave“ (liet. Priminti išvykimo laiką).

Čia nustatykite norimą išvykimo arba atvykimo laiką, o tai padarę spauskite „Set reminder“ (liet. Nustatyti priminimą). Atėjus laikui išvykti, gausite priminimo žinutę į savo mobilųjį.

„Google Maps“ kūrėjai pagalvojo ir apie tuos, kurie nuolat pamiršta, kur pasistatė savo automobilį – jiems skirta speciali stovėjimo vietos priminimo funkcija.

Išlipę iš automobilio atsidarykite žemėlapių aplikaciją ir spustelėkite ant mėlyno savo buvimo vietos taško. Išsiskleidusioje parinkčių juostoje spauskite „Set as parking location“ (liet. Nustatyti kaip stovėjimo vietą), jeigu naudojate „iOS“ operacinę sistemą arba spauskite „Save Your parking“ (liet. Nustatyti kaip stovėjimo vietą), jeigu esate „Android“ vartotojas. Taip išsaugota stovėjimo vieta galėsite pasidalyti ir su kitais kelionės kompanionais.

 

Virtuali lankytinų vietų apžiūra

Viena populiariausių „Google Maps“ aplikacijos funkcijų – galimybė iš anksto apžiūrėti vietą, į kurią vyksite.

Žemėlapyje susiraskite dominančią vietovę, objektą arba įveskite jo tikslų adresą. Tuomet apatiniame kairiame kampe paspauskite nedidelį kvadratėlį su nuotrauka – pamatysite realų vaizdą ir galėsite virtualiai pasivaikščioti po apylinkes.

Atsivėrusiame lange matysite ne tik realybę atitinkantį vaizdą, bet ir skiltį su detalesne vietovės ar objekto informacija. Paspauskite ant šios skilties, kad pamatytumėte daugiau parinkčių: „Updates“ (liet. Naujienos), „Reviews“ (liet. Vartotojų atsiliepimai), „Photos“ (liet. Nuotraukos), „About“ (liet. Apie).

 

Privataus režimo privalumai

Kelionėje naudojantiems nuomotą įrangą ar dėl kitų priežasčių žemėlapiuose pageidaujantiems naršyti anonimiškai, išeitis taip pat yra. Žemėlapiuose „Google Maps“ galima naršyti privačiuoju režimu „Incognito“.

Dešiniajame viršutiniame aplikacijos kampe paspauskite ant savo profilio nuotraukos. Tuomet spauskite ant pirmojo pasirinkimo ikonėlės „Turn on Incognito Mode“ (liet. Įjungti privačiojo naršymo režimą).

Šiame naršymo režime nebus fiksuojama jūsų paieškos informacija, siunčiami perspėjimo pranešimai, ar stebimas jūsų aktyvumas, judėjimas ir apsilankymų istorija.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,