Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Vaivorykštės“ abiturientams iškilmingai įteikti brandos atestatai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Ši diena – ypatinga Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos bendruomenei – 148-i 24-osios laidos abiturientai Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje atsiėmė brandos atestatus.

 

Iškilminga šventė pradėta Lietuvos Respublikos himnu, po to sekė svečių sveikinimai, buvo teikiami apdovanojimai gabiausiems, aktyviausiems, geriausiai egzaminus išlaikiusiems laidos moksleiviams.

„Galima sakyti, kad ši diena – viena įsimintiniausių abiturientams, jų tėvams, seneliams. <...> Šios laidos abiturientai susidūrė su karantino iššūkiu, tačiau tai nesutrukdė pasiekti puikių rezultatų – 16 abiturientų padovanojo savo miestui ir rajonui aukščiausius brandos egzaminų įvertinimus – šimtukus“, – kalbėjo „Vaivorykštės“ gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Nijolė Balčikolnytė.

Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ redaktorė Vilija Butkuvienė kartu su UAB „Neogroup“ atstovais 12-ąjį kartą įteikė premijas geriausius rezultatus užfiksavusiems abiturientams. Šiemet 400 eurų apdovanojimai atiteko Eideniui Kasperavičiui, Lukui Rimkui, Agnei Gečaitei, Rūtai Balčiūnaitei ir Gyčiui Kalviui.

Seimo narė Rasa Petrauskienė, linkėjusi abiturientams kuo geriausios kloties, kūrybiškumo, įteikė padėkas, kurios atiteko Julijai Bendikaitei (už labai gerą mokymąsi, tautinių tradicijų puoselėjimą, gimnazijos vardo garsinimą šalyje ir už jos ribų, aktyvų ir sėkmingą bendravimą konkursuose, olimpiadose, informacijos sklaidos klubo veikloje, pasiekimus projekte „Ateities inžinerija“), Lukui Rimkui (už puikų mokymąsi ir lankomumą, pasiekimus projekte „Ateities inžinerija“) ir Henrikui Sadauskui (už gimnazijos garsinimą, aktyvią ir kūrybišką veiklą, gimnazijos bendruomenės sutelkimą bendriems tikslams).

„Linkiu kuo didžiausios sėkmės jūsų pasirinkimuose ir visada žinoti, kad kai vienas langas užsidaro, atsidaro kitas, kad visada yra galimybė. Siekite, tikėkite ir viskas bus gerai“, – gražios šventės linkėjo Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė.

Savivaldybės atstovai įteikė mero padėkas 12-ai moksleivių, geriausiai išlaikiusių lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą: Rūtai Balčiūnaitei, Julijai Bendikaitei, Emilijai Dapkevičiūtei, Viltei Dargytei, Agnei Gečaitei, Andžėjai Gedmintaitei, Evitai Jenkutei, Eideniui Kasperavičiui, Gretai Kvietkutei, Lukui Rimkui, Ulai Valantinaitei, Modestai Zonytei.

Naujienų portalas „Mano Gargždai“ šeštąjį kartą įteikė 200 eurų premiją už aktyvią veiklą. Šiemet ji atiteko Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazistei Anelei Dromantaitei, kuri kitus kandidatus aplenkė ženklia persvara. Mergina – ne tik įvairių jaunimo organizacijų atstovė, bet ir aktyvi savanorė, renginių organizatorė. Jos veiklų sąraše – ir debatų, diskusijų, filmo peržiūros organizavimas. Papildomi balai šiemet skirti už veiklą koronaviruso pandemijos metu: Anelė vedė nuotolinius užsiėmimus Socialinių paslaugų centro vaikų dienos centro lankytojams, moksleiviams – pamokas ir žaidimus apie ES.

Jaunimo reikalų tarybos narė Anelė gavo ir Klaipėdos rajono savivaldybės mero padėką – už aktyvią visuomeninę veiklą jaunimo politikoje, garsinant gimnaziją ir Klaipėdos rajoną. Mero padėkos raštais apdovanoti ir Deimantė Meškytė bei Eidenis Kasparavičius.

Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Virgilijus Skuodas padėkos raštus įteikė Aušrinei Tverskytei, Gyčiui Kalviui, Ignui Ginčiui.

Eidenis Kasparavičius džiaugėsi ir Kauno technologijų universiteto Matematikos mokslų fakulteto perduotu padėkos raštu.

„Gimnazijoje mokėtės įvairiausių dalykų, kurių jums prireiks jau netolimoje ateityje. Kaip jums sekėsi – įrodo brandos egzaminų rezultatai, dovanos, padėkos, pagyrimai, kuriais džiaugiatės ne tik jūs, bet ir mūsų visų širdys“, – kalbėjo „Vaivorykštės“ gimnazijos direktorė Ona Sturonienė, linkėjusi kiekvieną dieną priimti kaip dovaną ir naujame gyvenimo etape pasiekti kuo aukštesnių rezultatų.

Po svečių sveikinimų, abiturientų rankose atsidūrė Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios kunigų šventinti atestatai.

„Noriu pasidžiaugti, kad nepaisant visko, mūsų vaikams išleistuvių rytas visgi išaušo. Šiandien šie jauni ir gražūs žmonės, kupini svajonių, vilčių, rankose jau laiko brandos atestatus. Mes tikime savo vaikais – per 12 metų įrodėte, kokie esate darbštūs, kūrybingi, energingi. Garsinkite savo pavardes, gimines, miestą ir, svarbiausia, – būkite gerais žmonėmis“, – dėkodama mokytojams, klasių vadovams, visai švietimo bendruomenei kalbėjo abiturientų tėvų atstovė Vilma Kojelienė.

 

Sandros Vaičienės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,