Logo
 Spausdinti šį puslapį

Miško šventė – jaukiai saviems

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Koncertavo vietiniai kolektyvai. „Renginiai Lapiuose“ feisbuko nuotr. Koncertavo vietiniai kolektyvai. „Renginiai Lapiuose“ feisbuko nuotr.

Rugpjūčio 14-ąją, minint Žolinę, Lapių ir aplinkinių vietovių gyventojai kviečiami į tradicinę Miško šventę. Jau ne vienerius metus šventė vyksta bendruomenės ir mokyklos parkelyje senų medžių apsuptyje. Šįkart organizatoriai sąmoningai vengė daugiau reklamuoti renginį dėl pandemijos keliamų grėsmių, tad jame susirinko daugiausiai vietiniai gyventojai.

 

Šventė pavyko ir buvo jauki. Ji prasidėjo parkelyje vykusiomis šv. Mišiomis. Vėliau į sceną žengė vietiniai kolektyvai – Lapių pagrindinės mokyklos vaikų vokalinis instrumentinis ansamblis, ansamblis „Obelėlė“, Vėžaičių kultūros centro (VKC) Lapių skyriaus moterų vokalinis ansamblis ir VKC vokalinis ansamblis „Melodija“. Gyventojai kiek vėliau linksminosi pagal smagias „Medžiotojų trio“ bei grupės „Patruliai“ atliekamas dainas.

Tradiciškai pagerbti gražiausių sodybų savininkai. Šiemet bendruomenės įsteigtais paskatinamaisiais prizais už aplinkos puoselėjimą pagerbti Alfonsas ir Aldona Kupreliai, Loreta ir Tomas Tamošauskai, Jovita Karečkienė.

Šventėje žiniomis apie žolelių naudą dalinosi žolelių ūkio „Žolelės. Viršūnėlės ir šaknelės“ savininkė Giedrė Bružienė. Buvo galima įsigyti ne tik natūralių žolelių arbatų, bet ir sūrių bei aliejų.

Vaikai tradiciškai šėlo vaikų zonoje, o medžiotojai visus vaišino gardžia sriuba.

Lapių moterys dar prieš savaitę rinkosi į edukacinius mokymus, kuriuose floristė mokė įvairių gėlių kompozicijų gaminimo meno. Rezultatais galėjo džiaugtis visi Miško šventės dalyviai – iš šieno pagamintais driežiukais ir net krokodilu buvo padabinta scena.

 

Moterys mokėsi floristikos ir dekoravo sceną.

 

Šventės akimirkos – „Renginiai Lapiuose“ feisbuko nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,