Logo
 Spausdinti šį puslapį

Jaunimas jungiasi prie Baltarusijos palaikymo akcijos Klaipėdoje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Rugpjūčio 23-ioji Lietuvoje – istorinė Baltijos kelio diena. Šiemet Lietuva šią dieną skirs Baltarusijos kovos palaikymo akcijai ir stos į gyvą grandinę nuo Vilniaus iki Minsko.

 

Tuo tarpu Klaipėdoje #chooseklaipeda jaunimas prisijungs prie organizuojamo renginio „Laisvės tiltas“ ir 18.30 val. ant Biržos tilto formuos gyvą Baltarusijos vėliavą. Europos jaunimo sostinės jaunimas ir visi, norintys dalyvauti, į viršų iškels Baltarusijos vėliavos pusę, o koordinatoriui sušukus „Taika“, apvers baltąją pusę, o po kelių sekundžių vėl grąžins Baltarusijos vėliavos spalvas. „Vėliava“ bus filmuojama dronu iš viršaus.

„Kartu su #chooseklaipeda ambasadoriais pradėjus planuoti palaikymo Baltarusijos žmonėms akciją Klaipėdoje, suradome bendraminčius ir džiaugiuosi, jog klaipėdiečiai labai iniciatyvūs ir nelieka abejingi. Tikiu, jog šį sekmadienį kiekvienas prisijungęs prie akcijos galės tuo įsitikinti“, – sako projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ vadovė Greta Meškauskienė.

Po jaunimo akcijos 19 val. palaikant brolišką baltarusių tautą, kovojančią už demokratines teises, klaipėdiečiai stos į Laisvės kelią. Jis prasidės Šiauriniame rage ir tęsis Danės krantine iki Biržos tilto, nuo jo pasuks Herkaus Manto gatve į Liepų g. ir tęsis iki Palangos plento.

Registracija į gyvąją vėliavą ant Biržos tilto: shorturl.at/hirEL.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,