Logo
 Spausdinti šį puslapį

Sporto varžybų dalyviai išsidalino Gargždų miesto gimtadienio prizus (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sporto centro nuotr. Sporto centro nuotr.

Gargždų miesto 767-ajame gimtadienyje buvo apstu sporto varžybų. Dvi dienas trukusioje šventėje dalyviai varžėsi diskgolfo, teniso, krepšinio, tinklinio, stalo teniso, šachmatų, smiginio, rankų lenkimo ir bėgimo rungtyse.

 

Sporto varžybas pirmieji pradėjo diskgolfo varžybų dalyviai, kurių Gargždų jaunimo parke susirinko 24. Naujoje ir stipriai populiarėjančioje sporto šakoje žaidėjai varžėsi trijose grupėse: pradedantieji, augantys ir patyrę. Kelias valandas intensyviai pabėgioję ir apmėtę visus diskgolfo krepšius, jie išsiaiškino moterų ir vyrų grupių nugalėtojus bei prizininkus.

Pradedančiųjų grupėje nugalėjo Simona Stonkienė ir Mantas Buivydas, antrąsias vietas pelnė Luknė Dambaukaitė ir Antanas Stonkus. Trečioji vieta – Jokūbas Semeklis.

Augančiųjų grupėje nugalėjo Oksana Žukauskienė ir Robertas Vilimas, antri – Loreta Simutė ir Andrius Galuška, treti – Sandra Tumėnė, Laisvydas Žalpys.

Patyrusių grupėje 1 vieta – Darius Gricius, 2 – Renatas Simutis, 3 – Darius Žukauskas.

Taip pat šeštadienį teniso kortuose, esančiuose šalia „Kranto“ pagrindinės mokyklos, vyko vaikų teniso varžybos, kuriose jaunieji tenisininkai varžėsi asmeninių ir dvejetų rungtyse.

Individualiose varžybose 7–10 metų vaikų amžiaus grupėje trečią vietą laimėjo Jonas Gudzevičius, antrą vietą – Žygimantas Gudzevičius, o stipriausia šioje rungtyje buvo Austė Martinkutė.

Dvejetų varžybose 10–14 m. amžiaus grupėje trečia vieta atiteko seserims Aistei ir Vaivai Meškytėms, antra vieta – Elenai Navickaitei ir Julijai Puidaitei, o stipriausia pora šį kartą buvo Agnė Pučinskaitė ir Jurtė Meižytė.

Dvejetų varžybose 14–16 m. amžiaus grupėje trečią vietą iškovojo Gabijos Meškytės ir Haroldo Gečo duetas, antra vieta teko tekintis Edgarui Lengvinui ir Rugilei Reneikaitei, o nugalėtojais tapo Dometa Ramonaitė ir Rokas Rimgaila.

Sekmadienio sporto programoje vyravo sporto šakų įvairovė. Gargždų Minijos slėnyje dalyviai varžėsi smiginio, tinklinio 3 prieš 3 ir rankų lenkimo rungtyse. Taip pat susirinkę žiūrovai galėjo pasižiūrėti graikų-romėnų ir dziudo-sambo sporto šakų parodomąją programą.

Smiginio rungtyje, nereikalaujančioje ypatingų fizinių gebėjimų, susirinko per 30 dalyvių. Savo rankos taiklumą galėjo išbandyti kiekvienas norintis, tad šioje rungtyje varžėsi tiek maži, tiek dideli.

Moterų grupėje geriausiai sekėsi ir I vietą iškovojo Giedra Bočkuvienė, antra vieta atiteko Rasai Sorokinai, o trečia – Snieguolei Jurjonienei.

Vyrų varžybose savo taiklumą pademonstravo ir pirmą vietą laimėjo Olegas Sorokinas (180 tšk.), antra vieta džiaugėsi vienas iš šios šventės iniciatorių Vaclovas Macijauskas (172 tšk.). Trečia vieta atiteko Dangiui Gailiušiui (152 tšk.).

Rankų lenkimo varžybos vyko moksleivių, vyrų ir moterų grupėse. Mergaičių grupėje trečia vieta džiaugėsi pati mažiausia šių varžybų dalyvė Dileta Stalnionytė, antra vieta tenkinosi Eva Parnarauskaitė, o pajėgiausia dalyvė šioje rungtyje buvo Gintė Parnarauskaitė.

Berniukų grupėje trečia vieta atiteko Adomui Bočkui, antra vieta – Juliui Gikarui, o stipriausią ranką pademonstravo Airingas Stalnionis.

Moterų grupėje: III vieta – Gitana Pocienė, II vieta – Paulina Mickutė, I vieta – Inga Parnarauskaitė.

Vyrų grupėje: III vieta – Tomas Skirbutas, II vieta – Ovidijus Zaleckis, I vieta – Simas Kvasys

Tinklinio 3 prieš 3 varžybos vyko naujai įrengtoje tinklinio aikštelėje. Pasivaržyti šioje sporto šakoje susirinko 6 komandos, kurios kovojo rato sistema. III vietą šioje rungtyje iškovojo iš veteranų sudaryta komanda „Trys ąžuolai“, II vieta atiteko ekipai „Pavėlavę“, o nugalėtojais tapo „Jolos“ tinklininkai.

Gargždų parke surengtos bėgimo varžybos, kurios vyko penkiose amžiaus grupėse.

Pačių jauniausių, 2009 m. ir jaunesnių amžiaus grupėje tarp mergaičių III vietą laimėjo Smiltė Kelpšaitė, II vieta – Evai Parnarauskaitei , o trečia – Evos sesei dvynei Gintei Parnarauskaitei.

Tarp berniukų III vieta atiteko Daniuliui Srėbaliui, II vieta – Raidui Gruzdžiui, o nugalėtoju tapo Adomas Bočkus.

2007–2008 m. gimusių grupėje mergaičių bėgime trečioji atbėgo Tija Janavičiūtė, antra finišo liniją kirto Eva Srėbaliūtė, o greičiausia šį kartą buvo Milena Survilaitė.

2005–2006 m. gimusių mergaičių ir berniukų grupėje varžėsi du dalyviai – Deira Gruzdytė ir Nojus Šimkus.

2001–2004 m. gimusių grupėje rungtyniavo du berniukai. Šioje dvikovoje pirmas finišavo Mantas Jankauskas, antras atbėgo Povilas Kvekšas.

2000 m. ir vyresnių amžiaus grupėje tarp moterų trečiąją vietą iškovojo Gitana Pocienė, antrą vietą – Inga Parnarauskaitė, o šio bėgimo nugalėtoja tapo Rita Daunoraitė.

Vyrų bėgime trečias parbėgo vyriausias šios rungties dalyvis, veteranas Bronislovas Norvilas, antras finišo liniją kirto Raimondas Simanauskas, o greičiausiai šioje rungtyje bėgo Mantas Galminas.

Šachmatų „Žaibo“ turnyre parungtyniauti susirinko 21 šachmatininkas. Kadangi tarp dalyvių maždaug po lygiai buvo moksleivių ir vyresniojo amžiaus šachmatininkų, tai buvo nuspręsta daryti vieną bendrą turnyrą su atskira įskaita.

Buvo žaidžiami 9 ratai šveicariška sistema. Nugalėjo daugkartinis rajono šachmatų čempionas Arūnas Gincas iš Vėžaičių. Jis surinko 8 taškus iš 9 galimų. Pustaškiu nuo jo atsiliko svečias iš Klaipėdos Leonid Beliajev. Trečias buvo svečias iš Kretingos Linas Lukošius – 7 taškai. Prizinių vietų papėdėje liko ežaitiškė Daiva Dieninė. Ji surinko 6,5 taško ir užėmė ketvirtą vietą absoliučioje įskaitoje, buvo pirma tarp moterų. Penktoje vietoje – Vasilijus Čiornas (6 taškai).

Po 5 taškus surinko 4 dalyviai: Valdas Jonelys, Zigmas Bitinas, Gediminas Radzevičius ir pati jauniausia varžybų dalyvė, aštuonmetė Auksė Zonytė.

Auksė Zonytė buvo pirma tiek tarp BM10, tiek apskritai tarp visų varžybose dalyvavusių moksleivių! O čia jau šiokia tokia sensacija. Tarp BM14 nugalėtoju buvo pripažintas Domas Andrijauskas.

Vienuolika įvairaus amžiaus šachmatininkų panoro išbandyti jėgas „Žaibo“ turnyre didžiaisiais šachmatais. Čia varžybų dalyviai traukė burtus ir kovojo atkrintamąja sistema. Buvo sužaista vienuolika įdomių ir įsimintinų partijų, kol paaiškėjo pats pajėgiausias.

Nugalėjo Valdas Jonelys, finale įveikęs Domą Andrijauską. Trečioje vietoje – Robertas Mockus, mažajame finale nugalėjęs Arūną Gincą. Ypač įdomi ir atkakli kova buvo ketvirtfinalyje tarp Danieliaus Antužio ir Arūno Ginco. Partijoje buvo atlikti net 87 ėjimai, kas galutinai palaužė patyrusį šachmatų veteraną. Tiesa, A. Gincas tą partiją šiaip taip laimėjo, bet geram finišui jėgų jau nebebuvo.

Krepšinio varžybos vyko Gargždų centriniame stadione, kur varžėsi tiek vaikai, tiek suaugę.

Vaikų krepšinio varžybos vyko keliose amžiaus grupėse. Jaunieji krepšininkai kovojo tiek su savo amžiaus grupėmis, tiek su vyresniais. Vaikų varžybose pasisėmę gerų emocijų bei patirties, jaunėliai užleido vietą vyresniems.

Suaugusių grupėje pasivaržyti susirinko 6 komandos, kurios burtų keliu buvo suskirstytos į du pogrupius. Trečią vietą šiose varžybose laimėjo „Vandenilio peroksidas“, antra vieta atiteko „Smėlis“ komandai, o nugalėtojais tapo „Džostana“ ekipa.

Greta visų šitų rungčių, šventės dalyviai turėjo galimybę išbandyti diskgolfo žaidimą, taip pat atrakcinę rungtį – kamuolių spyrimą į duobutę.

Stalo teniso vaikų grupės nugalėtojai: 1 – Lukas Raugevičius, 2 – Brilita Jurevičiūtė, 3 – Vilius Šunokas. Suaugusiųjų: 1 – Marija Mikalauskytė, 2 – Tomas Kojelis, 3 – Ramūnas Jasevičius.

 

Sporto centro nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,