Logo
 Spausdinti šį puslapį

Susitikime su sodininkais – svarbi informacija

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Trečią kartą į susitikimą rinkęsi sodininkų bendrijų atstovai drauge su Savivaldybės vadovais aptarė svarbiausius rūpimus klausimus, tarp kurių daugiausia dėmesio skirta infrastruktūrai: keliams, vandens ir nuotekų tvarkymui, bendrajai tvarkai.

 

Rajone iš viso registruotos 38 sodininkų bendrijos. Pasak susitikime dalyvavusių atstovų iš 25 bendrijų, vis dar išlieka problema dėl gyvūnų, švaros taisyklių nesilaikymo ir prie konteinerių ar pakelėse metamų šiukšlių. Nors bendrijų pirmininkai kabina kameras, siunčia pažeidėjų įrašus Viešosios tvarkos skyriui, tačiau šiukšlintojus nustatyti užtrunka.

Vis daugiau gyventojų kuriantis sodų bendrijose ir ten deklaruojant gyvenamąją vietą, pritarta, kad sodininkai turėtų tvarkytis taip pat, kaip ir miesto gyventojai. Priminta, kad birželio mėnesį Klaipėdos rajono savivaldybės taryba patvirtino naujas rajono miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisykles, kurių laikytis rekomenduojama ir sodininkams. Jose apibrėžti teritorijų tvarkymo, pastatų priežiūros, sanitariniai reikalavimai, draudimai ir atsakomybė.

Susitikimo metu kalbėta ir dėl sodų teritorijose esančių valstybinių sklypų situacijos. Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) Klaipėdos rajono skyriaus vedėja Daiva Bukavičienė informavo, kad inicijuojamas procesas dėl leidimo NŽT disponuoti – parduoti ar išnuomoti – valstybinius sklypus sodininkų bendrijose ir šiuo metu vyksta tokių sklypų inventorizacija. Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas pasiūlė pagalbą bendraujant su Vyriausybe, kad procesas vyktų greičiau ir sklandžiau.

Kalbant apie greitesnį būdą išasfaltuoti gatves, Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus priminė, kad yra programa, kuria pasinaudojus galima susitvarkyti sodininkų bendrijų kelius, prisidedant 50 proc. savo lėšų, tačiau keliai turi būti inventorizuoti ir perduoti Savivaldybės žinion.

„Išmokome užduoti konkrečius klausimus konkretiems specialistams. Nors kai kada galimybės išspręsti vieną ar kitą klausimą būna ribotos dėl lėšų trūkumo arba to padaryti neleidžia teisės aktai, tokie susitikimai be galo reikalingi – išgirstame vieni kitus ir kalbamės konstruktyvaus dialogo pagrindu. Gavome patikinimą, kad bus ieškomi sprendimai visiems aptartiems klausimams išspręsti“, – sakė į susirinkimą sodininkus sukvietusi Tarybos narė Loreta Piaulokaitė-Motuzienė.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,