Logo
 Spausdinti šį puslapį

Endriejavas šventė jubiliejų: renginiai šurmuliavo visą dieną (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Paskutinį vasaros šeštadienį Endriejavas paminėjo jubiliejinį, 240-ąjį, miestelio gimtadienį. Ne itin palankios oro sąlygos nesugadino šventės – netrūko muzikos, azarto, skanaus maisto, pramogų bei geros nuotaikos.

 

Apdovanoti žvejai ir mini golfo entuziastai

Pasak pagrindinės renginio organizatorės, bibliotekininkės, Veiviržėnų kultūros centro Endriejavo skyriaus renginių organizatorės Ritos Žadeikytės, jubiliejus atšvęstas sklandžiai: „Mūsų šventė praėjo tiesiog puikiai. Dar pirmoje šventės dalyje minėjau, kad nėra blogo oro, tik viskam reikia noro.“

Šventiniai renginiai startavo ankstų rytą, kuomet prie Kapstato ežero sugužėjo žūklės mėgėjai – surengtos žvejų varžybos.

 

Žūklės varžybų nugalėtojai. R. Žadeikytės nuotr.

 

„Dalyvių nors ir buvo nedaug, tačiau visi nusiteikę ryžtingai ir nepabūgo stipraus lietaus. Gaila, bet endriejaviškiai S. Vičiulis ir L. Žadeikis gavo tik paguodos prizus. Mažiausia žuvytė svėrė vos 7 gramus“, – komentavo organizatorė.

Taurę „Šauniausias žvejys“ išsivežė gargždiškis R. Jocys, jo pagauta žuvis svėrė 460 gr. Pagal sugautos žuvies svorį pirmąją vietą užėmė kitas gargždiškis – V. Kaškevičius, antroji vieta atiteko svečiui iš Rietavo – Z. Viržintui, o trečioji – kitam Rietavo gyventojui A. Viliušui.

Sportinio azarto netrūko ir Atgimimo parke, kur organizuotos mini golfo varžybos. Taurės „Mini golfo karalius“ savininku tapo endriejaviškis Ignas Račkus, o visų amžiaus grupių nugalėtojais – Mikalauskų šeimyna: tėtis Audrius, mama Ernesta ir sūnus Justas.

 

Mini golfo varžybų nugalėtojai. R. Žadeikytės nuotr.

 

Incidentų nefiksuota

Priešpiet Endriejavo Šv. apaštalo Andriejaus bažnyčioje vyko šv. Mišios, sveikinimo žodį tarė Endriejavui nusipelnę žymūs žmonės, koncertavo vokalinis ansamblis „Inmezzo“.

Šv. Mišiose dalyvavo ir progos pasveikinti susirinkusiuosius nepraleido Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas, vicemerė Violeta Riaukienė, Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas, Seimo nariai Rasa Petrauskienė, Petras Gražulis ir Kazimieras Starkevičius.

Šventei persikėlus į Atgimimo parką, scenoje pasirodė Veiviržėnų kultūros centro Endriejavo skyriaus moterų ansamblis „Kapstatėlė“, solistė Renata Girdvainytė iš Veiviržėnų, grupės „Sare Roma“ ir „Patruliai“, šventę užbaigė įspūdingas vilniečių ugnies šou ir fejerverkai.

Visos šventės metu vyko amatininkų ir verslininkų prekyba. Buvo galima įsigyti keramikos, medžio gaminių, žaislų, bižuterijos, prieskonių, kavos, cukraus vatos, spragėsių, šerbeto.

Pagrindinis prekybininkas – „Valdo atrakcionai“ – siūlė pramogas vaikams, o suaugusiems – įvairaus maisto bei gėrimų. Endriejavo medžiotojų ir „Tauro“ būreliai vaišino visus gardžiu žvėrienos šiupiniu.

 

Amatų centro edukacija. R. Žadeikytės nuotr.

 

Organizatorė pasakojo, kad neapsieita be edukacinių programų – vėžaitiškis Gediminas surengė medinių žaislų atrakciją, kurioje nemokamai savo jėgas išbandyti galėjo tiek maži, tiek dideli. Nerijus iš Šiaulių siūlė patiems nusikalti jubiliejinę Endriejavo monetą. Na, o Klaipėdos rajono amatų centras surengė bandelių kepimo ant laužo edukaciją – norintieji patys susisuko bandeles ir kepėsi jas.

Endriejavo seniūnijos seniūnaičiai turėjo bendrą kiemelį, kuriame pristatė savo amatus – mezginius, savo gamintus gydomuosius sirupus, duoną, pyragus ir tortus, vaško rankų darbo žvakes, medų ir kt.

„Dėkoju seniūnaičiams, Amatų centrui už skanią ir įdomią edukaciją. Šventė tikrai pavyko – oras buvo šiltas, be lietaus“, – sakė R. Žadeikytė, informavusi, kad renginio metu neužfiksuota incidentų – policijos pareigūnai budėjo visos šventės metu, bet patys dalyviai buvo supratingi – drausmingai dėvėjo kaukes.

Organizatoriai sulaukė apie 1 tūkst. žiūrovų – 900 suaugusiųjų ir apie 100 vaikų.

 

Renginio akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,