Logo
 Spausdinti šį puslapį

Uostamiesčio studentai akademinius metus pradės „spalvindami“ Klaipėdą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vytauto Petriko nuotr. Vytauto Petriko nuotr.

Šiemet, pandemijai pakoregavus planus, akademinių metų pradžią sutiksime rugsėjo 14-ąją. Tradiciškai visų Klaipėdos aukštųjų mokyklų pirmakursiai ir studentai kviečiami studijų pradžią švęsti kartu, tačiau šįkart, kaip niekad spalvotai ir įsimintinai – spalvų bėgime.

 

 

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Jaunimo ir bendruomenių reikalų koordinavimo grupės jaunimo reikalų koordinatorės Aistės Valadkienės, akademinių metų pradžios šventė pavėlinta atsižvelgiant į aukštųjų mokyklų prašymą. „Šiais metais pirmo kurso studentai mokslo metus pradeda nuo rugsėjo 14 d. Dėl Covid-19 situacijos buvo pavėlinti brandos egzaminai ir pratęsti stojimai į aukštąsias mokyklas“, – teigia A. Valadkienė.

Spalvų bėgimas Klaipėdos mieste vyks jau trečiąjį kartą. „Šis renginys sulaukia daug dalyvių bei susidomėjusių, kurie ryžtasi bėgti, kad ir trumpą, dviejų kilometrų atstumą, tačiau įsimintinai ir smagiai spalvotų miltelių sūkuryje“, – pasakoja organizatorė Ingrida Saikevičiūtė. Bėgimo startas – 18.30 val. Lietuvininkų aikštėje, o finišas – Vasaros estradoje, kurioje studentų lauks diskoteka po atviru dangumi su DJ Montello ir šviečiančia atributika.

Taip pat verta paminėti, jog norint atrodyti spalvotai ir įspūdingai – reikėtų rengtis baltais rūbais. O po bėgimo bus galimybė nusiprausti. „Tai geras ir įsimintinas startas į Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021 metus, nes kitąmet uostamiestyje jaunimo laukia itin daug veiklų“, – sako A. Valadkienė.

Būtina registracija: shorturl.at/mvyL0

Daugiau informacijos: www.chooseklaipeda.eu

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,