Logo
 Spausdinti šį puslapį

Mokyklų bendruomenės bus mokomos, kaip susidoroti su koronaviruso keliamais iššūkiais

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) organizuoja nuotolinius mokymus mokyklų bendruomenėms, kuriuose bus pristatyti algoritmai, kaip elgtis mokykloje ar darželyje patvirtinus koronaviruso (COVID-19) atvejį ar nustačius, jog vaikas ar darbuotojas turėjo didelės rizikos sąlytį su sergančiuoju.

 

Taip siekiama užtikrinti, kad ugdymo įstaigų bendruomenės – tiek administracija, tiek vaikai, tiek jų tėvai – žinotų, kaip elgtis vienoje ar kitoje konkrečioje situacijoje ir nekiltų klausimų ar dvejonių.

Pasak NVSC Vilniaus departamento direktorės Rolandos Lingienės, praėjusios pirmosios mokslo metų savaitės pavyzdžiai rodo, kad mokyklų bendruomenėms kyla klausimų dėl COVID-19 ligos rizikų valdymo ugdymo įstaigose.

„Pandemija nėra eilinė situacija, tad puikiai suprantame, kad nėra lengva prisitaikyti. Dėl to imamės padėti, kaip galėdami. Dėl itin išaugusio darbo krūvio galimybių atskirai konsultuoti kiekvieną įstaigą, organizaciją, bendruomenę neturime, tad siūlome būtent tokį formatą, kai kalbėsime apie vieną sektorių ir apibūdinsime praktines situacijas. Šių mokymų tikslas – „įnešti“ aiškumo ir tikslumo“, – sako R. Lingienė.

Anot direktorės, mokyklų administracijų kartu su savivalda priimti sprendimai, nustačius susirgimą ar nustačius sąlytį, rodo, kad ugdymo įstaigoms trūksta praktinės informacijos, kaip šiuos iššūkius įveikti.

Mokymus specialistai vykdys nuotoliniu būdu, į juos registruotis bus galima, užpildant registracijos anketą NVSC interneto svetainėje. Mokymai nemokami.

REGISTRACIJA Į MOKYMUS – https://bit.ly/2ZIOrTN

Detalesnę informaciją, kaip prisijungti prie mokymų, užsiregistravusieji gaus elektroniniu paštu, kurį pateiks registracijos metu.

Mokymų pradžia: rugsėjo 16 d. 13 val.

NVSC informuoja, kad nuo mokslo metų pradžios iki šiandien, koronaviruso atvejai nustatyti 21-oje ugdymo įstaigoje, iš viso serga 18 vaikų ir 7 darbuotojai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,