Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kviečia į filmo „Sistema“ premjerą ir susitikimą su kūrėjų komanda

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Organizatorių iliustr. Organizatorių iliustr.

Pirmasis klaipėdiečių pilno metro filmas „Sistema“, kuris buvo filmuojamas ir Klaipėdos rajono Drevernos pagrindinėje mokykloje, rugsėjo 18 dieną, 17.30 val., bus pristatytas Gargždų „Minijos“ kino teatre. Taip pat žiūrovai galės susitikti ir pabendrauti su filmo komanda.

Sarkastiškai juokingų situacijų kupina veiksmo komedija „Sistema“ skirta visiems, kurie ėjo į mokyklą, kurių vaikai eina ir nenori eiti į tokią mokyklą, tėvams, kurių vaikai turės eiti į tokią mokyklą. Visą šiandieninės švietimo sistemos klounadą atskleisiančiame filme vaidina tokios garsenybės kaip Eglė Jackaitė, Remigijus Žiogas, Regina Arbačiauskaitė, Seimo narys Gintaras Vaičekauskas. Filmo režisierius – Arūnas Eimulis. Filmas jau buvo pristatytas mokyklose, jaunimo centruose, o didžiuosius kino ekranus pasieks nuo rugsėjo 18 d.

 

Apie filmą:

Rajono mokyklai gresia sujungimas su kita mokykla. Visą gyvenimą šiai mokyklai atidavusi direktoriaus pavaduotoja Stefanija Šarkutė (Regina Arbačiauskaitė) jokiu būdu to neleis, todėl griežtai muštruodama verčia mokinius ruoštis egzaminams. Anot jos, laimės ta mokykla, kurios mokiniai geriau atliks užduotis.

Vaikai vadovėlių kalti nenori – tai sausa, neįdomu, nuobodu, o ir mokytojai labai griežti.

Situacijos įkaitais tampa dešimtokai. Pirmūnė Gabrielė mėgsta žaisti futbolą, tačiau tai daryti jai draudžia mama, klasės „nevykėlis“ Dominykas nori mokytis piešti, bet jį mama griežtai auklėja, kad iš to duonos nevalgys, dėl aštraus būdo smerkiamas Mindaugas gyvena su močiute, jo tėvai emigrantai, todėl jis jaučiasi nesuprastas ir vienišas. Tėvai savo vaikams nori padėti, bet nesupranta kaip. Mokykloje atsakymų negauna.

Negana to, nepakėlęs įtampos iš gyvenimo pasitraukia mokyklos direktorius Aleksėjus Aleksėjevičius (Gintaras Vaičekauskas). Stefanija nenorėdama dar labiau didinti sumaišties, nusprendžia paslėpti direktoriaus kūną savo namuose. Nuotykiai prasideda, kai mokyklos pavaduotoja, veždama direktoriaus kūną bagažinėje, partrenkia klouną Andrių (Edvardas Brazys). Susiklosčius netikėtai situacijai klounas Andrius tampa kaimo mokyklos direktoriumi ir stoja prieš nusistovėjusią pavaduotojos Stefanijos geležinio kumščio tvarką, kad padėtų vaikams įveikti jų kompleksus ir išlaisvintų viduje užgniaužtą kūrybiškumo potencialą.

Filmo eigoje klounas Andrius ir vaikai pasineria į nepaprastus nuotykius ir, kovodami prieš „sistemą“ įkūnijančią mokyklos pavaduotoją Stefaniją, išsilaisvina iš stereotipų gniaužtų. Vaikai pažįsta ir priima save tokius, kokie yra iš tikrųjų, atranda, kad kelių tobulėjimui gerokai daugiau, negu jie manė iki šiol.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,