Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Ekipos“ 20-mečio gimtadienyje liejosi prisiminimai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Veiviržėnų kultūros centro nuotr. Veiviržėnų kultūros centro nuotr.

Rugsėjo 16-ąją jaunimo klubas „Ekipa“ atšventė 20-ies metų jubiliejų. Kaip sako klubo vadovė, Veiviržėnų kultūros centro direktorė Laura Netalimova, tai ko gero seniausia Klaipėdos rajone veikianti jaunimo organizacija, kuri ir šiandien yra aktyvi. Nors tikrasis gimtadienis buvo balandžio 25-ąją, dėl koronaviruso pandemijos teko jį nukelti į rudenį. „Sako, galima švęsti visus metus“, – šypsosi L. Netalimova.

 

Klubo vadovė paminėjo, kad „Ekipa“ buvo įkurta 2000 metais. Į gimtadienio šventę atvyko ir prisiminimais dalinosi jo įkūrėja Laura Girskienė, buvusi vadovė Inesa Gaudutytė.

„2005 metais, atėjusi dirbti, perėmiau vadovavimą. Tęsiame veiklas iki šiol“, – istorijos detales vardijo pašnekovė, pridūrusi, kad ir šiandien klubas vykdo įvairius projektus, šiemet prisijungė prie savanorišką veiklą rajone organizuojančių organizacijų.

Anot L. Netalimovos, „Ekipa“ turi 15 aktyvių narių, tačiau šis skaičius vis kinta: „Narių skaičius balansuoja nuo 15 iki 20. Tai – mokyklinio amžiaus jaunuoliai, kurie išeina studijuoti, atsiranda nauji nariai.“

Prisimenant jaunimo klubo veiklas, jo vadovė minėjo daugybę gražių akcijų, kurios organizuotos jau prieš daugelį metų: atliekų rinkimo talkos, kapinių tvarkymas prieš Lapkričio 1-ąją.

Klubas kasmet dalyvauja stovykloje „Kartu mes galim daug“, o 2008 ir 2019 metais, kai stovykla vyko Klaipėdos rajone, nariai aktyviai prisidėjo ir buvo vieni iš organizatorių.

 

I. Gaudutytė, L. Netalimova ir L. Girskienė. Veiviržėnų kultūros centro nuotr.

 

„Dalyvaudami organizacijos veikloje jaunuoliai tampa drąsesni, veiklesni, atranda savo nišas, kur jie gali pasireikšti. Tikiu, kad tą naudą, kurią gauna dalyvaudami bet kokioje organizacijoje, jie pajunta studijuodami ir šiaip gyvenime“, – apie įsitraukimo į organizacijų naudą jaunimui kalbėjo L. Netalimova.

Ji prisiminė, kad nemažai „ekipiečių“ ir savo tolimesnę profesinę veiklą sieja su renginių organizavimu, aptarnavimu ir pan.

Veiviržėnų jaunimo klubo su gimtadieniu pasveikinti atvyko Klaipėdos rajono savivaldybės Jaunimo reikalų koordinatorė Adelija Radžienė, taip pat Veiviržėnų seniūnė Edita Sluckienė, Veiviržėnų J. Šaulio gimnazijos prezidentūros nariai.

20-ojo gimtadienio vakarėlio dalyvius linksmino gyvo garso grupė „4 taktai“, laukė žaidimai, edukacinės erdvės, tortas bei nuotaikingas filmas „Vestuvės“.

Planuojama jau netrukus buvusius ir esamus „Ekipos“ narius kviesti pasidalinti veiklos prisiminimais, nuotraukomis feisbuke ir taip sukurti virtualų klubo istorijos metraštį.

 

Veiviržėnų kultūros centro nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,