Logo
 Spausdinti šį puslapį

Ryškiu naujoku pasipildę „Gargždai“ NKL sieks aukščiausių tikslų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
BC „Gargždai“ nuotr. BC „Gargždai“ nuotr.

Trečiąjį sezoną Nacionalinėje krepšinio lygoje pasitinkanti „Gargždų“ komanda subūrė ambicingą ir aukščiausių tikslų sieksiančią ekipą.

 

Komandai vadovaus nuo šių metų sausio mėnesio klubo vairą perėmęs treneris Erikas Kubilius, o jam padės Silvestras Staponas.

Iš praėjusio sezono komandoje liko Mantas Ruikis, Deividas Anužis, Jonas Dumašius, Arvydas Kačinas ir Titas Lengvinas. Prie jų prisijungė Modestas Kumpys, Ernestas Bružas, Oskaras Pleikys ir Eimantas Žilius.

Ko gero ryškiausias komandos naujokas yra 29-erių 194 cm ūgio M. Kumpys, kuris praėjusį sezoną žaidė Švedijoje, Jemtlando KFUM gretose, o anksčiau šešis sezonus rungtyniavo LKL klubuose.

Iš praėjusio sezono komandoje nebeliko gynėjo Ernesto Jonkaus, kuris persikėlė į LKL žaidžiančius „Šiaulius“, taip pat ir vieno lyderių Lauryno Mikalausko.

Praėjusį sezoną „Gargždai“ su Eriku Kubiliumi vyriausiojo trenerio poste per 11 rungtynių laimėjo septynis mačus.

Specialistas svetainei „nklyga.lt“ papasakojo, kaip komanda ruošiasi sezonui, apibūdino ekipos naujokus bei įvardijo klubo tikslus.

 

Kaip komandai sekasi ruoštis sezonui?

Sportuoti pradėjome rugsėjo pirmąją ir pusantros savaitės turėjome tik fizinio parengimo treniruotes. Šį trečiadienį sužaidėme pirmąsias draugiškas rungtynes su Mažeikių „Ereliais“, kurias turėjome tik penktąjį kartą atėję į krepšinio salę. Dar yra daug kur padirbėti iki reguliariojo sezono starto.

 

Rungtynės su Mažeikių klubu per pratęsimą baigėte lygiosiomis. Kokį komandos žaidimą pamatėte?

Mažai dirbome krepšinio aikštėje, todėl jaučiasi, kad dar darome klaidas, bet manau, jog viską išsiaiškinsime ir viskas bus gerai. Šaunuoliai, ketvirtajame kėlinyje atsilikome 16 taškų, bet sugrįžome į rungtynes. Džiaugiuosi, kad komanda pasižymi kovingumu, o visas vaizdas pasimatys iki sezono pradžios.

Šiandien (penktadienį) dar kartą žaisime su „Ereliais“, kitą savaitę turėsime dvejas rungtynes su „Telšiais“, o spalio 1-ąją žaisime su Palangos „Kuršiais“. Dar ieškome varžovų paskutinėms savaitėms prieš sezoną.

 

Vasarą sulaukėte itin solidaus papildymo įsigydami Modestą Kumpį. Kaip pavyko jį prisivilioti?

Man paskambino klubo direktorius ir pasakė, kad yra variantas įsigyti Modestą Kumpį, paklausė, kaip aš jį vertinu. Aš apie jį turiu tik geriausius žodžius, abu esame kartu žaidę LKL Palangos komandoje. Labai greitai viskas išsisprendė.

Manau, kad jis tikrai bus vienas iš lyderių, Modestas pasižymi atletiškumu, fizinėmis savybėmis. Jis tiek gynyboje, tiek ir puolime duos daug naudos, gali žaisti nuo pirmos iki ketvirtos pozicijos.

 

Kitas komandą vedantis žaidėjas turėtų būti Mantas Ruikis?

Taip, be abejo. Jis su savo metimu yra ne NKL lygio krepšininkas. Galima sakyti, kad to metimo neįmanoma uždengti. Tikrai ne NKL lygio žaidėjas.

 

21-erių puolėjas Eimantas Žilius praėjusį sezoną Šilalės „Lūšies“ komandoje buvo vienas lyderių. Ko tikitės iš šio krepšininko?

Kai pernai tapau vyriausiuoju treneriu, jau tuomet norėjau jį matyti komandoje, kalbėjau su juo. Bet nepavyko, todėl gerai, kad dabar pavyko. Jis taip pat yra geras žaidėjas abiejose aikštės pusėse, turi daug gerų savybių. Manau, kad mums pavyks jį išnaudoti, bus ir jam geras sezonas, ir mums su juo pavyks laimėti daug rungtynių.

 

Jūsų pasikviestas 19-metis vidurio puolėjas Oskaras Pleikys praėjusį sezoną NKL Tauragės komandoje rodė vis geresnį žaidimą. Ar jis yra dar labiau patobulėjęs?

Oskaras tikrai patobulėjo po vasaros. Stebėjau jo rungtynes praėjusį sezoną ir matau, kad dabar yra padaręs didelę pažangą. Aišku, jis dar jaunas ir didelio stabilumo nesitikiu, bet manau, kad bus rungtynių, kuriose tikrai labai gerai sužais.

 

Ar komanda dar ieško papildymo?

Žiūrinėjame, bet kol kas dar neišsirinkome. Trūksta to tikro antro įžaidėjo, nes tiek Ernestas Bružas, tiek ir Jonas Dumašius yra labiau antri numeriai. Taip pat reikėtų dar vieno ketvirtos pozicijos žaidėjo.

 

Tai bus pirmasis sezonas jūsų karjeroje, kuomet nuo pradžių būsite vyriausiasis treneris. Galbūt jam ruošėtės papildomai?

Stebėjau daug savo paties vadovautų praėjusio sezono rungtynių, žiūrėjau, kaip galėjau geriau atlikti savo darbą. Turėjau išsilaikyti trenerio licenciją, tad gilinau žinias Rūtenio Paulausko paskaitose, vyko seminarai, kad gaučiau licenciją.

 

Kokių tikslų komanda sieks artėjantį sezoną?

Turime siekti aukščiausių tikslų. Pirmiausia norisi papulti į geriausių komandų aštuonetuką, ko nepavyko praėjusį sezoną. O po to žiūrėtume, kaip gautųsi atkrintamosiose.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,