Logo
 Spausdinti šį puslapį

Garsina Gargždus ir Lietuvą: Europos čempionate šokėjų pora užėmė 4-ą vietą

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Ugnė Bliujūtė ir Einoras Degutis/ LSŠF nuotr. Ugnė Bliujūtė ir Einoras Degutis/ LSŠF nuotr.

Vėlų šeštadienio vakarą – jau gerokai po vidurnakčio – Orhuso mieste Danijoje baigėsi Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) Europos Dešimties šokių čempionatas. Lietuvai jame atstovavo mūsų šalies 2020 m. šios disciplinos čempionai Einoras Degutis ir Ugnė Bliujūtė. Gargždų klubo „Rolina" šokėjai iškovojo vietą finale ir liko per plauką nuo medalių – galutinėje įskaitoje užėmė 4-ąją poziciją.

 

Kaip pasakojama žinutėje spaudai, E. Degutis ir U. Bliujūtė sėkmingai įveikė visus atrankinius Europos čempionato turus ir pateko į finalą, kuriame dar varžėsi Danijos, Rusijos, Slovakijos, Suomijos ir Ukrainos sportininkai. Beje, į finalą jie pateko penktuoju numeriu, o finale rezultatą pavyko pagerinti. Dešimties šokių programoje yra atliekami tiek standartiniai, tiek Lotynų Amerikos šokiai. Po standartinių šokių dalies Lietuvos sportininkai buvo ketvirti tarp šešių finalininkų porų, lygiai tokį patį rezultatą pademonstravo ir Lotynų Amerikos šokių dalyje. Per visą dieną lietuviai ant parketo žengė 34 kartus – dešimties šokių disciplina laikoma reikalaujančia daugiausiai ištvermės.

Einoras Degutis po ilgos čempionato dienos džiaugėsi rezultatu, sakė, kad jis buvo kiek netikėtas: „Už mūsų nugaros liko tikrai pajėgūs varžovai. Visi susirinkome daugiau kaip šešis mėnesius nesivaržę, nematę vieni kitų, buvo įdomu.“

Partneriui pritarė ir Ugnė Bliujūtė: „Vadinasi, karantino metu sėkmingai susidėliojome prioritetus bei tikslus, šis darbas pasiteisino.“ Įdomu, jog dabartinėmis sąlygomis sportininkai iki paskutinės minutės nebuvo tikri, ar čempionatas įvyks, tad ruošėsi daugiau ne Europos čempionatui, bet tiesiog norėjo padaryti progresą.

„Vasarą treniravomės labai nuosekliai namuose Gargžduose, o taip pat dalyvavome trejose treniruočių stovyklose Lietuvoje bei vienoje – Latvijoje.“ – pasakojo E. Degutis. Savo sėkmės priežastimi jauna pora laiko ne tik ramų treniruočių procesą, bet ir juos siejančius romantiškus jausmus.

Po varžybų dienos Danijoje Einoras ir Ugnė pirmiausiai patraukė ieškoti maisto. „Norime ramiai pasėdėti ir pasidžiaugti, pasimėguti.“ – sakė Lietuvos šokėjai.

E. Degučio ir U. Bliujūtės rezultatu džiaugėsi ir poros trenerė iš Gargždų klubo „Rolina“, kuriame šoka duetas, Irina Berankienė: „Einoras mūsų klube augo ir tvirtėjo – karjeroje buvo ir sunkesnių momentų, bet labai didžiuojuosi auklėtiniais ir dėkoju visai trenerių komandai.“

Visą vakarą Europos čempionato transliaciją internete atidžiai stebėjo ir pasaulio standartinių šokių čempionė Ieva Sodeikienė. Ji negailėjo pagyrų jaunajam duetui: „Labai labai gerai! Dešimties šokių disciplinoje Lietuvos poros finale neturėjome be galo seniai. Nors daug patyrusių porų priartėdavo prie finalo, bet vis kažkas nepasisekdavo. Smagu, kad dar tokie labai jauni sportininkai vieni nuvažiavo į aukšto rango varžybas, puikiai sušoko ir šiame liūdname sezone suteikė vilties mums visiems.“

E. Degutis ir U. Bliujūtė ketina startuoti ir atskirų disciplinų Lietuvos čempionate. Tad dabar juos šokančius bus galima išvysti spalio 9 – 11 dienomis Panevėžyje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,