Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos rajone situacija dėl koronaviruso rami: židinių nėra, tačiau grėsmė išlieka

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Specialistė primena, kad reikia laikytis visų rekomendacijų, prasideda gripo sezonas. Asociatyvi Pexels.com nuotr. Specialistė primena, kad reikia laikytis visų rekomendacijų, prasideda gripo sezonas. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Klaipėdos departamento Gargždų skyriaus vedėja Aušra Syminienė pirmadienį (rugsėjo 28 d.) portalą mano-gargzdai.lt informavo, kad Klaipėdos rajone šiuo metu situacija dėl koronaviruso sergamumo valdymo pakankamai gera. Sergančiųjų skaičius – 14-a, tačiau nėra židinių, neraminančių dėl viruso išplitimo.

 

Nuo pandemijos pradžios, anot specialistės, Klaipėdos rajone buvo fiksuoti 82 sergantys asmenys.

„Turime šeimos židinį. Kiti židiniai buvo suvaldyti visų pastangų dėka. Reali grėsmė išlieka, ypač dėl to, kad artėja gripo ir kitų viršutinių kvėpavimo takų infekcijų sezonas“ – komentavo A. Syminienė, pridurdama, kad šiandien situacija yra gera, bet ji bet kokiu metu gali pasikeisti.

Ji akcentavo, kad artėja peršalimo ligų metas, todėl itin svarbu ir toliau laikytis visų rekomendacijų: dėvėti kaukes, dezinfekuoti rankas, laikytis saugaus atstumo, atsisakyti nebūtinų susibūrimų.

Skyriaus vedėjos teigimu, šiemet Klaipėdos rajone fiksuojamas mažesnis sergamumas gripu, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu: „Matyt visos priemonės taip pat padeda apsisaugoti.“

Specialistė atskleidė, kad NVSC darbuotojai taip pat fiksuoja ir didesnį sergamumą kitomis užkrečiamosiomis ligomis: stebimas vėjaraupių, Laimo ligos atvejų didėjimas.

Pastarąjį specialistė aiškina su gyventojų dažnesniu lankymusi gamtoje, grybavimu ir pan.

NVSC duomenimis, per vakarykštę parą Lietuvoje patvirtinta 105 nauji koronaviruso (COVID-19) atvejai. Paveikusių – 2 327, iš viso patvirtintų ligos atvejų – 4 490.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,