Logo
 Spausdinti šį puslapį

Savivaldybės planai: jaunieji žiedus mainys nebe Gargžduose, bet Karklėje? Savivaldybė pateikė patikslinimą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
mano-gargzdai.lt koliažas mano-gargzdai.lt koliažas

Rugsėjo 24-ąją vykusiame Klaipėdos rajono savivaldybės posėdyje buvo priimtas sprendimas perimti patikėjimo teise valdyti valstybės turtą, esantį Karklės kaime, Placio g. 126. Anot Administracijos direktoriaus Artūro Bogdanovo, Tarybos posėdžio metu priimtas sprendimas patikėjimo teise perimti patalpas Karklėje buvo pirmasis žingsnis, siekiant ten įkurti patrauklią vietą civilinėms santuokoms registruoti, kurią galėtų rinktis poros iš visos Lietuvos.

 

Salė – nefunkcionali ir morališkai pasenusi

Sprendimo projekto aiškinamajame rašte dėstoma, kad šiuo metu ši funkcija atliekama Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos pagrindiniame pastate, o salė, skirta civilinės būklės registravimui, yra moraliai pasenusi ir nefunkcionali.

Anot projekto rengėjų, atsilaisvinusi salė galėtų padėti išspręsti patalpų trūkumo Savivaldybės darbuotojams, ankštos posėdžių salės problemą.

„Savivaldybės darbuotojai dėl patalpų trūkumo šiuo metu dirba skirtinguose 4-iuose pastatuose. Tuo tarpu Savivaldybės tarybos posėdžiai vyksta mažoje salėje, kurioje nuolat trūksta vietų ne tik pranešėjams, bet ir žmonėms, žiniasklaidai. Šiuo metu yra rengiamas Savivaldybės pastato rekonstrukcijos projektas, kuriuo siekiama spręsti anksčiau paminėtas problemas. Iškėlus civilinės būklės registraciją į kitas patalpas, daugelis paminėtų problemų išsispręstų“, – nurodoma dokumente.

„Šio sprendimo esmė ne tik išnaudoti mūsų pajūrio potencialą, kviečiant santuokas registruoti Karklėje, kuri ne tik rajono, bet ir visos Lietuvos perlas, bet ir atlaisvinti salę Savivaldybėje, kurioje būdavo registruojamos santuokos. Atlaisvėjusią salę galėtume pritaikyti kitoms reikmėms“, – portalui mano-gargzdai.lt sprendimą komentavo A.Bogdanovas, sakydamas, kad konkrečiau detalizuoti sprendinių negali, nes Savivaldybės pastato rekonstrukcijos projektas dar tik yra rengiamas.

Administracijos vadovas negalėjo atsakyti į klausimą, kokio dydžio investicijų reikės norint pritaikyti naująsias patalpas santuokų registracijai. Tai esą paaiškės tik parengus projektą. Sklypo dydis Karklėje yra 40 arų, o statinio plotas – 33 kv. m.

„Būsimos salės plotas paaiškės tik pradėjus projektuoti naują erdvę“, – teigė Administracijos vadovas.

Sprendimo projekte nurodoma, kad Savivaldybė parengs statinio (-ių) remonto techninį projektą ir biudžete suplanuos reikalingas investicijas – planuojama, kad investicijų reikės 2022 m.

Pasiteiravus, ar yra rengiamasi į naujas patalpas iškraustyti Paslaugų ir civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojus, A. Bogdanovas nurodė, kad to daryti neketina: „Kol kas darbuotojų niekur neplanuojame kraustyti. Mūsų tikslas – kad gyventojas paslaugas gautų vienoje vietoje, todėl skyriaus perkelti ten neketiname.“

Tarybos posėdyje buvo priimtas ir kitas susijęs klausimas – perduoti valstybės nuosavybėn Klaipėdos rajono savivaldybei nuosavybės teise priklausantį turtą, esantį Karklės k., Placio g. 56C. Kitaip tariant, Savivaldybė atliko mainus – perėmė 166 tūkst. eurų vertės turtą iš valstybės, mainais perduodama 148,8 tūkst. eurų vertės Savivaldybei priklausantį turtą.

VĮ Turto bankas informavo, kad verčių skirtumas yra nežymus ir turtas yra tinkamas atlikti lygiaverčius mainus.

 

Daugiausia santuokų – prie jūros

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Paslaugų ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Daiva Dilytė informavo, kad 2019 metais rajone įregistruotos 258 santuokos, iš jų 62 – norinčių susituokti asmenų pasirinktoje vietoje.

„Daugiausia santuokų įregistruota prie jūros (Kretingalės sen., Karklės k. ir Kukuliškių k.) – 10 santuokų; sodyboje „Župė-Daugėlų sodyba“ (Sendvario sen., Radailių k.) – 8 santuokos, sodyboje „Memelio dvaras“ (Priekulės sen., Liaunų k.) – 6 santuokos, sodyboje „Senojo dvaro sodyba“ – 5 santuokos“, – statistiką pateikė vedėja.

Palyginimui, 2020 metais (iki rugsėjo 30 d.) įregistruotos 187 santuokos, iš jų 42 – norinčių susituokti asmenų pasirinktoje vietoje. Daugiausia santuokų įregistruota prie jūros (Kretingalės sen., Karklės k. ir Kukuliškių k. ) – 15 santuokų; sodyboje „Župė-Daugėlų sodyba“ (Sendvario sen., Radailių k.) – 6 santuokos, sodyboje „Brastadvaris“ (Priekulės sen., Lankupių k.) – 4 santuokos, sodyboje „Senojo dvaro sodyba“ – 4 santuokos.

„2020 metų santuokų registravimą koregavo pandemija ir karantinas: nemažai santuokų nusikėlė kitiems metams, ar nepatikslintam laikui, dažnai keičiama santuokos data dėl karantinavimosi, grįžimo iš užsienio valstybių ir kitų priežasčių, susijusių su pandemija“, – komentavo Savivaldybės specialistė.

 

PAPILDYMAS.

Savivaldybė, pasirodžius straipsniui, atsiuntė patikslinimą, kad santuokas ketinama ir toliau registruoti Gargžduose. Direktorius informavo, kad planuojama santuokoms registruoti pritaikyti Gargždų kultūros centro erdvę, salę, kurioje šiuo metu vyksta parodos, kiti renginiai. Žinoma, tai bus atlikta po Gargždų kultūros centro ir Savivaldybės pastato rekonstrukcijos.

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,