Logo
 Spausdinti šį puslapį

Teisinių žinių konkurse „Temidė“ išrinktos stipriausios Klaipėdos apskrities komandos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Antrajame teisinių žinių konkurso „Temidė“ etape rungėsi moksleivių komandos, geriausiai įveikę pirmąjį – protų mūšio – etapą, kuris vyko Klaipėdos apskrities miestuose ir rajonuose.

 

Antrajame etape – „Pabėgimo kambarys“ – moksleiviai greičiau nei per 45 minutes turėjo „pabėgti“ iš kambario, spręsdami įvairias užduotis, ieškodami netikėčiausiose vietose paliktų užuominų, kodų ir slaptažodžių. Rasti išėjimą reikėjo naudojantis tik savo žiniomis ir nuojauta – įsinešti mobiliuosius telefonus, planšetes ar kitus asmeninius daiktus buvo draudžiama.

Sumaniausia ir greičiausia šiemet buvo Palangos moksleivių komanda. Antrą vietą iškovojo Rietavo, o trečią – Klaipėdos rajono moksleivių komandos.

Į finalinį „Temidės“ konkurso etapą paprastai vykdavo antrojo etapo nugalėtojai. Šiemet nutarta, kad Klaipėdos apskričiai atstovaus jungtinė komanda, sudaryta iš sumaniausių ir aktyviausių stipriausių komandų atstovų.

Finalinėse, sostinėje vyksiančiose „Orientavimosi varžybose“ turėtų susirungti 10 geriausių moksleivių komandų iš visos šalies.

Policijos organizuojamas moksleivių teisinių žinių konkursas „Temidė“ rengiamas jau ne vienerius metus. Juo siekiama ugdyti jaunosios kartos teisinį sąmoningumą, supratimą apie teisinę sistemą, skatinti jaunimo pilietiškumą, diegti atsakomybės sampratą. Šiame konkurse dalyvauti gali moksleiviai nuo 14 m. amžiaus, komandą sudaryti turi penki aktyvūs ir smalsūs jaunuoliai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,