Logo
 Spausdinti šį puslapį

Rajono mokyklose – 2 koronaviruso atvejai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Klaipėdos departamento Gargždų skyriaus vedėja Aušra Syminienė pirmadienį (spalio 12 d.) portalą mano-gargzdai.lt informavo, kad dviejose Klaipėdos rajono švietimo įstaigose fiksuota po vieną COVID-19 infekcijos atvejį.

 

Izoliacijoje – virš 70 asmenų

Pasak vedėjos, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje ir Lapių pagrindinėje mokykloje koronavirusu susirgo įstaigos darbuotojai. Abu jie turėjo kontaktą su moksleiviais.

Lapių pagrindinėje mokykloje dėl sąlyčio izoliuota 13 asmenų, „Vaivorykštėje“ – apie 60.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos direktorė Ona Sturonienė portalui mano-gargzdai.lt sakė, kad siekiant sumažinti riziką, visų trečių gimnazijos klasių moksleiviai nuo spalio 13-osios iki 19 dienos mokysis nuotoliniu būdu. Visi kiti mokysis įprastu būdu.

„Darbuotoja turėjo tik tris pamokas, laikėsi saugaus atstumo, apsaugos priemones turėjo, tikimės, kad kiti dalyviai bus apsaugoti ir neturėsime didesnių pasekmių“, – sakė direktorė, informuodama, kad darbuotoja į mokyklą nebeatvyko, pajutusi simptomus – sukarščiavusi.

Direktorė ramino, kad įstaiga daro, ką gali, šiais metais jau išbandytas mišrus mokymas, tad jis bus taikomas.

 

Sergančių rajone – 23

A. Syminienė priminė, kad izoliacijoje esantys asmenys turi tinkamai tai daryti: būti atskirame kambaryje, valgydami naudotis savo įrankiais, vengti kontakto ir su savo šeimos nariais, dezinfekuoti, vėdinti patalpas ir t.t.

„Pirmiausia reikia saugoti savo artimiausią žmogų, izoliuotis nuo šeimos narių maksimaliai. Kai kurie atvejai rodo, kad nelabai tai yra daroma, – sako A. Syminienė. – Rekomenduojama nesinaudoti bendromis erdvėmis, buities reikmenimis, nebūti kartu. Turi būti taikoma ypatinga higiena naudojantis sanitariniais mazgais – susidaryti grafiką, patalpas gerai dezinfekuoti.“

Kiekvienas izoliacijoje atsiduriantis asmuo su konkrečiomis taisyklėmis yra supažindinamas asmeniškai, įpareigojamas jų laikytis. Tiesa, šeimos nariai, tinkamai laikantis izoliacijos reikalavimų, gali gyventi įprastą gyvenimą – lankyti ugdymo įstaigas ar eiti į darbą.

Portalui mano-gargzdai.lt specialistė atviravo, kad situacija dėl koronaviruso valdymo Klaipėdos rajone yra įtempta. Šiuo metu sergančiųjų – 23-ys, tačiau darbuotojams tenka sudėtingas darbas nagrinėjant, atsekant kontaktus, informuojant apie privalomą izoliaciją.

Vedėja informavo, kad rajone fiksuotas vienas įvežtinis atvejis iš Jungtinės Karalystės, serga 4 asmenų šeima, kurie galimai užsikrėtė Elektrėnų ledo arenoje. Serga ir 2 vaikai, besimokantys Klaipėdos Vydūno gimnazijoje, fiksuoti ir 2 besimptomiai atvejai šauktiniams.

NVSC duomenimis, šalyje šiuo metu serga 3 330 žmonių, pasveikusių – 2 793, iš viso patvirtinta atvejų nuo pandemijos pradžios – 6 248. Izoliacijoje esančių asmenų skaičius (sergančių, sąlytį turėjusių, iš paveiktų teritorijų atvykusių, kuriems išduoti sprendimai aktualiu 14 dienų laikotarpiu): 31 286.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,