Logo
 Spausdinti šį puslapį

Spalio 15-ąją minima Atšvaitų diena

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija primena, kad spalio 15 d. visoje šalyje tradiciškai minima Atšvaitų diena. VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija šalies savivaldybėms ir seniūnijoms, kaip ir kasmet, perdavė atšvaitų.

 

Seniūnijos organizuos atšvaitų platinimą tiems gyventojams, kurie dar neturi ar nesuspėjo įsigyti atšvaitų. Atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją savivaldybių teritorijose, kiekviena seniūnija nustatys atšvaitų platinimo datą ir laiką. Akcijos vietą žymės plakatai „Atšvaitų diena tavo mieste“.

„Atėjus rudeniui pasitaiko daugiau darganų, ima temti anksčiau ir atšvaitas yra tiesiog būtina priemonė, padedanti paversti matomu ir labiau saugoti ne tik pėsčiąjį ir dviratininką, bet ir paspirtukininką, ir vadeliotoją. Tad kviečiame seniūnijas ir gyventojus pagal galimybes dalyvauti akcijoje, laikantis visų saugos reikalavimų“, – sako VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Remigijus Lipkevičius.

Anot jo, svarbiausia, kad visuomenė suprastų, jog atšvaitas saugo tik tada, kai yra tinkamai naudojamas, o ne „ilsisi“ stalčiuje ar rankinėje. Atšvaitų naudojimą reglamentuoja kelių eismo taisyklės. Atmintinė, kaip taisyklingai nešioti atšvaitą, paskelbta VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos tinklalapyje.

Nors šių metų akcija dėl epidemiologinės situacijos susiduria su tam tikrais ribojimais, tačiau vis tiek siekiama Atšvaitų dieną paminėti, kiek įmanoma aktyviau, nes saugaus eismo tema Lietuvoje vis dar aktuali.

Pirmiausia, gyventojai kviečiami paieškoti jau anksčiau dovanotų atšvaitų, juos taisyklingai užsidėti, prisisegti ir visada turėti su savimi einant tamsiu paros metu ar esant blogam matomumui. Juk matomumą sunkina ne tik tamsa, bet ir rūkas, apniukęs dangus ir lietus.

Dėmesio: visų akcijos dalyvių prašome paisyti visų būtinų ir aktualių Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo nustatytų saugumo reikalavimų ir vietos savivaldos priimtų sprendimų, susijusių su epidemiologine situacija konkrečioje savivaldybėje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,