Logo
 Spausdinti šį puslapį

Išankstinio balsavimo pradžia – dar aktyvesnė, nei pirmajame ture

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Virginijos Šleiniūtės nuotr. Virginijos Šleiniūtės nuotr.

Prasidėjęs išankstinis balsavimas Seimo rinkimų antrajame ture – aktyvesnis. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, per pirmąją išankstinio balsavimo dieną šalyje savo balsą atidavė 1,20 proc. rinkėjų (27 630), kai pirmajame ture per pirmąją dieną iš anksto balsavo dvigubai mažiau – 0,54 proc. (12 980). Aktyvesni rinkėjai vakar, spalio 19-ąją, buvo ir Gargždų rinkimų apygardoje.

 

Gargždų apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Zigmas Bitinas portalui mano-gargzdai.lt sakė, kad vakar Klaipėdos rajono savivaldybėje įsikūrusiame išankstinio balsavimo punkte apsilankė 425 rinkėjai, iš jų 44 – iš kitų apygardų.

Pirmajame ture per pirmąją iš anksto balsavo 189 rinkėjai, o rekordiškai aktyvus buvo ketvirtadienis, kai pilietinę valią pareiškė 658 rinkėjai.

VRK duomenys rodo, kad iš viso per pirmąją išankstinio balsavimo dieną balsavo 499 Gargždų rinkėjai (1,41 proc.). Aktyviausiai balsuoja Gargždų apylinkių rinkėjai.

Spalio 19-ąją savo balsą atidavė ir 588 Mėguvos apygardos rinkėjai (1,80 proc.).

Iš anksto balsuoti bus galima iki ketvirtadienio vakaro nuo 7 iki 20 val.

 

 

Balsuoti – su kauke ir rašikliu

Rinkėjams, norintiems balsuoti visose išankstinio balsavimo vietose jokia papildoma registracija nereikalinga, tereikia su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, dėvėti nosį ir burną dengiančią apsaugos priemonę ir turėti asmeninį rašiklį.

Visose išankstinio balsavimo vietose gali balsuoti rinkėjai, nepriklausomai nuo jų deklaruotos gyvenamosios vietos. Išankstinio balsavimo vietose, skirtose tik saviizoliacijoje esantiems rinkėjams, gali balsuoti išimtinai tik saviizoliacijoje esantys rinkėjai (išskyrus rinkėjus, kuriems diagnozuota COVID-19 liga (koronavirusinė infekcija).

Spalio 21, 22 ir 23 dienomis balsavimas vyks specialiuosiuose punktuose: ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariniuose vienetuose bei bausmių atlikimo vietose.

Spalio 23 ir 24 dienomis rinkimų komisijų nariai organizuos balsavimą rinkėjų namuose. Komisijos aplankys rinkėjus, sulaukusius 70 ir daugiau metų, dėl ligos nedarbingus žmones, neįgaliuosius, juos slaugančius asmenis ir rinkėjus, esančius saviizoliacijoje dėl Covid19.

Pagrindinę pakartotinio balsavimo dieną – spalio 25-ąją rinkėjai savo pilietinę valią išreikšti kviečiami į savo rinkimų apylinkes, kurios darbą pradės 7 val. ryto ir balsavimą organizuos iki 20 val. vakaro.

Rinkėjams, patenkantiems į rizikos grupes, rekomenduojama ateiti rytinėmis balsavimo valandomis, t. y. nuo 7 iki 9 valandos ryto, kai balsavimo vietose būna mažiau žmonių. Į balsavimo patalpą taip pat patariama nesivesti kitų asmenų, kurie nebalsuoja, stengtis nesibūriuoti bei laikytis saugaus atstumo nuo rinkimų komisijų narių ir kitų rinkėjų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,