Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pareigūnai ragina artimųjų kapus Vėlinių savaitgalį lankyti saugiai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai tvarkai viešose vietose užtikrinti ir prižiūrėti, kaip žmonės laikosi reikalavimų COVID-19 infekcijos plitimui mažinti, per Vėlinių savaitgalį skirs ypatingą dėmesį.

 

Tomis dienomis ypač išauga eismo srautai, todėl žmonės raginami keliones planuoti atsakingai, į Lėbartų ir Joniškės kapines Klaipėdoje važiuoti pagal savivaldybės patvirtintas laikinas eismo schemas, kurios skelbiamos www.klaipeda.lt.

Nuo spalio 31 d. ryto iki lapkričio 2 d. vakaro į kapines vykstančiųjų srautus reguliuos ir eismo saugumą užtikrins sustiprintos Kelių policijos pajėgos. Pareigūnai ragina laikytis jų nurodymų, paisyti laikinų kelio ženklų reikalavimų, nestatyti automobilių ten, kur draudžiama. Klaipėdiečiai raginami naudotis viešuoju transportu – autobusuose, siekiant užtikrinti saugius atstumus, žmonių srautai bus ribojami, tačiau jų į kapines Vėlinių dienomis kursuos daugiau nei įprasta.

Policijos pareigūnai patruliuos ir kapinėse bei jų prieigose, ypač bus stebima, kad žmonės nesibūriuotų didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis, dėvėtų apsaugines veido kaukes, laikytųsi saugaus atstumo. Akylai prižiūrėti planuojama vietas, kur bus prekiaujama kapams puošti skirtomis gėlėmis ir žvakėmis. Kad reikalavimų COVID-19 infekcijos plitimui mažinti laikytis būtina primins ir garso įrašai, sklisiantys iš policijos automobilių visame mieste. Patruliuoti pareigūnams talkins šauliai ir policijos rėmėjai.

Pagerbti mirusiųjų atminimą uždegant žvakelę ant jų kapų yra sena ir iki šiol itin puoselėjama tradicija, tačiau, siekiant mažinti riziką užsikrėsti COVID-19 ir išvengti eismo spūsčių, policija žmones ragina elgtis atsakingai – galbūt artimųjų kapus galima aplankyti ir po šventinių pirmųjų lapkričio dienų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,