Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų atviras jaunimo centras ieško naujo komandos nario

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
GAJC nuotr. GAJC nuotr.

Spalio mėnesio pabaigoje posėdžiavusi Klaipėdos rajono taryba pritarė Gargždų atviro jaunimo centro (GAJC) steigimo ir nuostatų patvirtinimo projekto pakeitimui. Numatyta padidinti leistinų pareigybių skaičių iki 8,0 (buvo 6,5).

 

Pritarus pakeitimui, atsiras dvi naujos pareigybės – specialistas (jaunimo darbuotojas psichologinėms konsultacijoms) – 0,5 etato ir specialistas (jaunimo darbuotojas darbui su projektais, jaunimo konsultavimu ir informavimu bei tarptautine savanoryste) – 1 etatas.

„Gargždų atviras jaunimo centras jau keletą metų teikia jaunimui būtinas psichologo paslaugas, apmokėdamas iš įgyvendinamų projektų. Šiais metais vykdydamas Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamą projektą „Ištrūk“ susidūrė su didele problema, kad psichologei už suteiktas konsultacijas jaunimui negali išmokėti atlyginimo, nes reikalaujama kad tai būtų oficialiai centre įdarbintas darbuotojas (anksčiau leido apmokėti už paslaugas pagal verslo liudijimą)“, – kodėl prašoma leisti įdarbinti specialistą, nurodoma aiškinamajame rašte.

Centre būtinas ir jaunimo darbuotojo etatas darbui su projektais, jaunimo konsultavimu ir informavimu bei tarptautine savanoryste, nes „nuolatinių lankytojų skaičius (atėjusių bent 1 kartą savaitėje) išaugo nuo 60 iki 82 jaunuolių, per dieną apsilankiusiųjų vidurkis išaugo nuo 7 iki 16. Tuo pačiu auga ir paslaugų poreikis, o tie patys du jaunimo darbuotojai atitraukiami nuo tiesioginio darbo su jaunimu ir turi skirti darbo laiką projektų rengimui, valdymui, administravimui, tutoriaus (praktikos vadovo) bei savanorių kuratoriaus funkcijoms atlikti ir dar dirbti konsultantais jaunimo informavimo ir konsultavimo taške. Šiuo metu centre įgyvendinami septyni projektai už 92 770 Eur, deja, iš jų tik 3 900 Eur skiriama darbo užmokesčiui. Jaunimo darbuotojų funkcijos yra perkrautos.“

Numatoma, kad įsteigus naujus etatus, jaunimui bus teikiamos kvalifikuoto specialisto psichologinės konsultacijos; bus tvarkingai administruojami ir valdomi projektai, atliekamos analizės, tiriami jaunimo poreikiai, tolygiai rengiami nauji projektai; didės jaunimo užimtumo metodų ir teikiamų paslaugų įvairovė; centre įsteigtas Jaunimo informavimo ir konsultavimo taškas pilnai atliks reikalaujamas funkcijas; savivaldybėje didės tarptautinių savanorių skaičius; augs jaunimo, dalyvaujančio ilgalaikėje savanorystėje, skaičius; bus ugdomi jaunimo lyderiai, taikomas darbo metodas „Jaunimas – jaunimui“.

Priėmus teikiamą sprendimo projektą, 0,5 etatui specialisto (jaunimo darbuotojo psichologinėms konsultacijoms) lėšų iš Savivaldybės biudžeto nereikės, nes 2020 ir 2021 metais bus apmokama iš Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamo projekto „Ištrūk“; 1,0 etatui specialisto (jaunimo darbuotojo darbui su projektais, jaunimo konsultavimu ir informavimu bei tarptautine savanoryste) 2020 ir 2021 metais papildomų lėšų darbo užmokesčiui iš Savivaldybės biudžeto nereikės, užteks iš sutaupytų darbo užmokesčio lėšų (tauposi iš direktorės, esančios motinystės atostogose, atlyginimo). Grįžus direktorei iš motinystės atostogų bus sprendžiama dėl naujai įsteigto etato būtinybės ir finansavimo poreikio.

 

Ieško naujo nario

Tarybai pritarus pakeitimams, Gargždų atviras jaunimo centras jau paskelbė ieškantis naujo komandos nario – Projektų vadovo – jaunimo konsultanto.

Darbo pobūdis: darbas su jaunais žmonėmis (14–29 m.), administraciniai darbai, susiję su atviro jaunimo centro projektais.

Reikalavimai: aukštasis išsilavinimas socialinių mokslų srityje (arba paskutinių kursų studentas/ė); bent teorinis susipažinimas su atviru darbu su jaunimu.

Taip pat svarbu:

patirtis administraciniame darbe būtų privalumas;

patirtis dirbti komandoje;

sugebėjimas atlikti darbą struktūruotai ir nuosekliai bei atliktus darbus dokumentuoti;

noras tobulėti, atvirumas analizuoti bei ieškoti tobulinimo(si) formų;

anglų kalbos žinios;

asmeninių hobių turėjimas ir proaktyvumas.

GAJC siūlo:

galimybę dirbti jaunatviškoje komandoje, kurioje svarbus atvirumas, skaidrumas, veiklų kokybė;

reguliarius susitikimus profesinėms refleksijoms;

galimybę nepatirti monotonijos darbe;

galimybes savo hobius realizuoti darbe;

asmeninį ir profesinį tobulėjimą.

Darbą jaunimo centre kolektyvas traktuoja kaip profesinį savęs realizavimą, ne tik kaip „hobį“, tad labai svarbu, kad kandidatuojantys asmenys būtų nusiteikę dirbti bent dvejus metus.

Gyvenimo aprašymo ir motyvacinio laiško laukiama adresu iki lapkričio 6 d. Kilus klausimams skambinti +370 677 17 527 (Deimantė).

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,