Logo
 Spausdinti šį puslapį

Petras Gražulis į pensiją išeis Seime

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
© Stasio ŽUMBIO nuotr. © Stasio ŽUMBIO nuotr.

Nors pats Petras Gražulis sakė, kad buvo momentas, kai į Seimą patekti jau nebesitikėjo, tačiau, anot jo, žemaičiai Klaipėdos rajone padarė stebuklą, nes nepakluso nurodymams iš Vilniaus, už ką reikia balsuoti.

 

Spalio 28 d. savo 62-ąjį gimtadienį atšventęs politikas dar ketverius metus, jau septintą kadenciją, dirbs Lietuvos Respublikos Seime. Pirmą kartą į Seimą dar 1996 metais patekęs politikas būdamas Seime sulauks ir pensinio amžiaus. Pagal dabar galiojančią tvarką, pensija jam bus pradėta mokėti 2023 metų pavasarį.

„Žemaičiai yra užsispyrę žmonės ir labai nemėgsta bei įsižeidžia, kai juos laiko „lochais“, nesugebančiais pasirinkti. Gyvename demokratinėje šalyje, kur kiekvienas žmogus turi teisę pasirinkti, todėl rinkėjai įsižeidė, kai tokios Vilniaus „žvaigždės“ kaip Tapinas, Ramanauskas pradėjo nurodinėti, už ką balsuoti“, – „Vakarų ekspresui“ savo sėkmės istoriją aiškino P. Gražulis.

Pieš ketverius metus Klaipėdos rajone P. Gražulis pralaimėjo rinkimus dabartiniam Klaipėdos rajono merui Broniui Markauskui, tačiau į Seimą pateko pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą.

Šiais metais rinkimuose pats savo kandidatūrą iškėlęs P. Gražulis antrajame ture sulaukė 7 990 rinkėjų palaikymo ir 1 648 balsais aplenkė savo varžovę konservatorę Rasą Petrauskienę.

Paklaustas apie jį supančius skandalus, P. Gražulis sakė, kad žmonės per tuos metus jau suprato, kad tai yra daroma specialiai siekiant sukompromituoti, tačiau pripažino, kad viešas jo asmeninio gyvenimo apatinių marškinių skalbimas apsunkino rinkimų kampaniją, nes tuo naudojosi ir oponentai.

 

Piestu prieš liberalus

Bendrai vertindamas rinkimų rezultatus Lietuvoje P. Gražulis labai liūdi.

„Grįžta visos liberalios partijos, tai labai liūdna. Kažko gero laukti yra labai sunku, bus permainos ir legalizacijos tiek homoseksualių santykių, tiek partnerystės, tiek narkotikų legalizavimo“, – prognozavo P. Gražulis.

Tačiau jis siūlo dar neskubėti ir palaukti realių sprendimų, nes turi vilties, kad krikščioniškosios konservatorių vertybės dar nėra užmirštos. Pats P. Gražulis parlamente planuoja dirbti mišrioje Seimo narių grupėje ir žada palaikyti visus valdančiųjų sprendimus, kurie bus naudingi Lietuvai.

Dirbdamas Seime P. Gražulis vis tiek žada neužmiršti Klaipėdos rajono skaudulių. Anot jo, trūksta infrastruktūros, mokyklų sparčiai besiplečiančiuose uostamiesčio priemiesčiuose, labiausiai Slengiuose, Dituvos soduose.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,