Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Rekomenduok filmą“: savo pasirinkimu dalinasi Vaida Skuodienė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
V. Skuodienė. Asmeninio archyvo nuotr. V. Skuodienė. Asmeninio archyvo nuotr.

Naujienų portalas mano-gargzdai.lt, ilgėjant vakarams ir apribojus įvairius pramogų sektorius dėl karantino, pristato naują rubriką „Rekomenduok filmą“. Pirmoji savo įžvalgomis dalinasi Gargždų kultūros centro direktorė Vaida Skuodienė.

 

13 metų Gargžduose pragyvenusi ir tik prieš pusmetį į Kalniškės kaimą persikėlusi V. Skuodienė atvirauja, kad prieš pusantrų metų gimus sūnui kino teatro ekranus teko keisti į namų: „Žinoma, šiuo metu situaciją pakeitė ir COVID-19.“

V. Skuodienė teigia labiausiai mėgstanti romantinius, istorinius filmus bei komedijas: „Mūsų pasaulyje ir taip daug niūrumo, negatyvių dalykų. Televizijos nebežiūriu visiškai, nes vien nelaimės ir koronavirusas, kitų dalykų žmonijoje nebėra. Kartais dar pažiūriu pramogines ir kultūrines laidas.“

Pašnekovė trumpai pristato tris savo pasirinktus filmus, kuriuos rekomenduoja pamatyti ir kitiems.

„Visi šie filmai labai patiko savo vidiniu užtaisu, kuris priverčia pagalvoti plačiau, pamąstyti apie pasaulį, apie altruizmą, apie sėkmes ir nesėkmes, kodėl vyksta vienaip arba kitaip. Kodėl šiandien gyvename taip, o ne kitaip, nes tai istoriniai dalykai, kurie pakeičia žmonijos likimo vingius. Pastaraisiais metais filmai mūsų šeimoje – vakarinė ir laukiama visos šeimos susibūrimo esmė“, – pasakoja pašnekovė.

 

Rekomenduojami filmai

„Karališkas romanas“ Royal Affair (2012)

Danų sukurtas filmas, kuris laikomas viena geriausių visų laikų kostiuminių dramų. Teigiamai įvertintas žiūrovų ir kritikų jis buvo nominuotas prestižiškiausiems filmų apdovanojimams. Tai istorinė drama, paremta tikrais faktais. Siužeto centre – intriguojantis meilės trikampis tarp psichologinių problemų turinčio Danijos karaliaus Kristijono VII, visapusiškai apsišvietusio vokiečių kilmės karališkojo gydytojo Johano Frydricho Struence ir jaunos, bet stiprios britų kilmės karalienės Karolinos Matildos. „Karališkas romanas“ – istorija apie uždraustą, bet aistringą meilę, pakeitusią šalį.

 

 

„12 vergovės metų“ 12 Years a Slave (2013)

Filmas skirtas tiems, kurie nori paragauti psichologiškai stipraus kino su tobula aktorių vaidyba, nepriekaištingu scenarijumi bei nemažiau gražiai perteiktais to meto vaizdais ir idealiai filmui tinkančiu garso takeliu. Ypatingas dėmesys skiriamas pagrindiniam herojui – Solomonui, kadangi šiame filme pasakojama jo istorija, o gal tiksliau reikėtų sakyti – jo didžioji gyvenimo tragedija. Filmo pabaigoje, po gausybės patirtų nuotykių Solomonas Northupas atsiduria brutalaus baltaodžio, nekenčiančio ir žiauriai besielgiančio su savo vergais, ūkyje.

 

 

„Neliečiamieji“ Intouchables (2011)

Kino juostoje pasakojama istorija, kaip nelaimingo įvykio metu tapęs neįgaliu ir atsidūręs invalido vežimėlyje, turtingasis aristokratas Filipas samdo slaugą, kuris, atrodytų iš pirmo žvilgsnio, visiškai netinkamas tokiam darbui – tai neturintis tokio darbo patirties Drisas, neseniai grįžęs iš įkalinimo įstaigos. Tačiau Drisas sugeba praskaidrinti paralyžiuoto Filipo gyvenimą bei suteikti jam nuotykių skonį. Be viso to, gera pasibaigus filmui išvysti užrašą, kad ši istorija paremta tikrais faktais. Pasirodo, ir realiame gyvenime taip būna.

 

 

Norite filmus rekomenduoti ir jūs? Susisiekite su mumis asmenine žinute feisbuke

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,