Logo
 Spausdinti šį puslapį

Su jubiliejų švenčiančiu meru kalbėta apie ruošiamus darbus Seimo nariui, griūvančius planus dėl Kalėdų ir čiuožyklos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Redakcijos archyvo nuotr. Redakcijos archyvo nuotr.

Lapkričio 5-ąją 60-ies metų jubiliejų minintis Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas pakvietė vietos žiniasklaidos atstovus į tradicinį susitikimą. Šįkart – nuotoliniu būdu. Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ redaktorė Vilija Butkuvienė, tardama sveikinimo žodį, juokavo, kad tai, ko gero, pirmasis istorijoje mero gimtadienis, kuriame gali dalyvauti ir žurnalistai. Susitikime taip pat į žiniasklaidos klausimus atsakymus pateikė ir Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

 

Gimtadienių nemėgsta

„Labai nemėgstu tų gimtadienių, turbūt, kaip ir daugelis, bet, ačiū Dievui, jie ateina ir praeina. Visą laiką sau sakau, kad tau yra tiek metų, kiek pats jautiesi. Aš jaučiuosi gerai, kartais pagalvoju, kad norai likę tie patys, tik galimybės mažesnės“, – atviravo meras.

Į klausimą, kokios dovanos tikisi, B. Markauskas sakė, kad jam dovanos gavimo, o ypač išrinkimo procesas nėra lengvas. Geriausios merui dovanos – susijusios su pomėgiais: „Kabliuką, valiuką, plūdikę. Vaikas ir senas žmogus – toks pats. Žaislai vis labiau pradeda patikti.“

Rajono vadovas paatviravo, kad dabar sekmadieniais pavyksta rasti laiko žvejybai ar ištrūkimui į gamtą, ko neišeidavo padaryti ūkininkaujant.

„Ačiū, žmonai, kad nepyksta. Gamtoje išgyvenu ir euforijos minutes“, – savo pomėgius atskleidė B. Markauskas.

 

Meras socialiniame tinkle pasidalino nuotrauka: „Kai gimtadienį sutinki svarbiausių žmonių apsuptyje", su vaikais ir žmona.

 

Seimo nariui P. Gražuliui – konkrečios užduotys

Nuo linksmesnės gaidos, pereita prie darbų aptarimo. Meras atviravo, kad praūžė Seimo rinkimai, dabar šiek tiek yra neramu, kaip, pasikeitus valdančiajai daugumai, pavyks tęsti suplanuotus darbus, ar ankstesnės valdžios įsipareigojimai Savivaldybei bus vykdomi.

„Dėl Jakų mokyklos, Kultūros centro neramu, kokia apimtimi pavyks gauti valstybės prisidėjimą, tikimės, kad tai darbų nestabdys“, – situaciją atskleidė rajono vadovas.

Jis atviravo, kad asmeniškai ne kartą yra bendravęs ir su būsima premjere Ingrida Šimonyte, pažįsta ir kitus valdančiojoje daugumoje dirbsiančius Seimo narius.

„Asmeninė patirtis leidžia manyti, kad kartais politinė stovykla ne viską reiškia, daug ką – ir asmeniniai santykiai, ir sugebėjimas įtikinti vieno ar kito sprendimo būtinumu“, – kalbėjo meras.

Jis teigė, kad vienmandatėje Gargždų rinkimų apygardoje išrinktam Seimo nariui Petrui Gražuliui ketina pateikti konkrečių užduočių sąrašą. Nors dar susitikimo nebuvo, planuoja jį inicijuoti.

„Seimo narys ne šiaip sau išrenkamas, jis turi gyventojų interesams atstovauti. Aišku, suprantame, kad negalime prašyti 7 mln. parvežti daugiafunkcio centro statybai, bet kad bent jau būtų įsipareigojimai Seimo ir Vyriausybės toliau tęsiami. Taip pat tikrai yra nemažai teisinių dalykų, kurie prastina Savivaldybės gyvenimą. Tą aptarsime ir paskelbsime, kad visuomenė žinotų, kaip dirba Seimo narys, Savivaldybė“, – apie norą konstruktyviai bendradarbiauti su naujai išrinktu Seimo nariu kalbėjo meras.

Primename, kad P. Gražulis aršiai kritikavo Savivaldybės sprendimą daugiafunkcį sporto centrą Gargžduose statyti šalia Gargždų miesto stadiono. Paklaustas, kaip ketina derinti pozicijas, B. Markauskas sakė: „Gal ir nepavyks visų pozicijų suderinti, jo nuomonė yra svarbi kaip Seimo nario, bet ji nėra privaloma Savivaldybėje, Taryba tam pritarusi, kliūčių tam nematome. Lieka planas jau šiemet darbus pradėti.“

A. Bogdanovo teirautasi, ar Rasa Petrauskienė, kuri pralaimėjo oponentui Seimo rinkimuose ir užsiminė apie ketinimus grįžti į Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo poziciją vietoje kolegos konservatoriaus Mindaugo Šunoko, buvo susisiekusi ir aptarė savo planus. Šis patikino, kad politikė su juo nebuvo susitikusi, savo ketinimų jam asmeniškai nepristatė, tad aiškumo šiuo klausimu kol kas nėra.

 

Mobilus patikros punktas rajone – jau netrukus, svarstoma dėl Karščiavimo klinikos

Administracijos direktorius informavo, kad dėl augančių koronavirusu sergančių žmonių skaičiaus ir paskelbto karantino, būtinas didelis žmonių sąmoningumas, susitelkimas, atsisakymas asmeninių švenčių.

COVID-19 viruso atvejai fiksuoti Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijoje, Paupių pirminės sveikatos priežiūros centre, Gargždų lopšelyje-darželyje „Gintarėlis“, V. Gaigalaičio globos namuose, kai kuriose įmonėse.

Protrūkis buvo nustatytas ir Klaipėdos moksleiviams, kurie rajone sugalvojo švęsti Heloviną. Į stalą belsdamas tris kartus A. Bogdanovas sakė besidžiaugiantis, kad šiuo metu Klaipėdos rajono savivaldybės administracijoje atvejų fiksuota nebuvo.

Jo teigimu, iššūkių dėl pandemijos valdymo netrūksta. Šiuo metu vyksta intensyvūs pasirengimo darbai dėl rajone planuojamo atidaryti mobilaus patikros punkto. Nuspręsta, kad pastarasis atsiras aikštelėje prie buvusio policijos komisariato Gamyklos gatvėje. Šiuo metu vyksta organizaciniai darbai, tikimasi, kad, jeigu viskas vyks pagal planą, mobilus patikros punktas dirbti pradės jau kitą savaitę.

Punkto veiklą koordinuos Gargždų ligoninė, jame dirbs rajono medikai.

„Turime naują sprendimą – Klaipėdos rajone turėsime užtikrinti visų norinčiųjų pasitikrinimą. Tai reiškia, kad daugiau gyventojų galės pasinaudoti šia galimybe“, – nurodė Administracijos vadovas, pridurdamas, kad didelių eilių, stebint kaimyninių savivaldybių patirtį, nesitikima.

Pradžioje mobilus patikros punktas veiks 4 valandas, jeigu bus poreikis – planuojama darbo laiką ilginti. Anot A. Bogdanovo, pagrindinė problema išlieka dėl itin intensyviai apkrautų tyrimų laboratorijų.

Mobilaus patikros punkto veikla bus finansuojama iš Savivaldybės biudžeto.

Administracijos direktorius pridūrė, kad yra svarstoma ir dėl Karščiavimo klinikos atidarymo. Esą Pirminės sveikatos priežiūros centrai yra įpareigoti sudaryti sutartis su Karščiavimo klinika arba patys organizuoti tokią veiklą. Esą rajono įstaigos sutartis kol kas sudarinėja vangiai.

Savivaldybės koridoriai jau ištuštėję, daugelis darbuotojų dirba nuotoliniu būdu. A. Bogdanovas informavo, kad ir vadovai dirba pamainomis: vieną savaitę vieni ateina į darbo vietą, kitą – kiti.

Nemenkas iššūkis, anot jo, bus nuo pirmadienio, kai gyvai bus galima organizuoti ne didesnius nei 5 žmonių posėdžius. Esą vien Ekstremalių situacijų komisijoje dirba apie 15 asmenų.

„Išmoksime, prie visko pripratome“, – apibendrino Administracijos vadovas.

 

Koronavirusas griauna ir Kalėdų planus, svarstoma, ar neatsisakyti čiuožyklos

Rajono meras atskleidė, kad šiuo metu susiduria su dilema: ką daryti dėl prie Kultūros centro planuotos atidaryti ledo čiuožyklos. Esą jau pateikti tiekėjų pasiūlymai, darbus įsipareigota atlikti pigiau nei planuota.

Iki lapkričio 21-osios reikia apsispręsti, ar pasirašyti sutartį ir suteikti rajono gyventojams bent vieną pramogą, ar visgi dėl grėsmingos situacijos, idėjos šiemet atsisakyti.

Mero teigimu, svarstoma, kad vienu metu čiuožykloje galėtų būti 5 asmenys, tad tokia veikla lauke galėtų vykti.

„Galime įsivaizduoti kalėdinį laikotarpį, būtų galimybė žmonėms nors kažką veikti. Karantino pradžia, ta gyventojų psichologinė būsena tik blogės“, – svarstė meras, klausdamas ir žiniasklaidos atstovų nuomonės.

V. Butkuvienė teigė, kad nors žmonės ir džiaugiasi pozityvia žinia, bet atsakomybę visada už viską tenka prisiimti valdžios atstovams. Jos manymu, jeigu būtų nuspręsta veiklą vykdyti, jau dabar būtina pasiruošti, užtikrinti išankstinę registraciją, tam, kad būtų išvengta būriavimosi.

Pasiteiravus, kokie planai su Kalėdų eglės įžiebimu ir kokia šiemet bus žaliaskarė, meras teigė, kad nors ir buvo planuotas teatralizuotas pasirodymas ir šventė, planus greičiausiai teks keisti.

Savivaldybė buvo pasidalinusi prašymu gyventojams siūlyti ir dovanoti miestui gyvą Kalėdų eglę, tačiau Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus vyr. specialistė Rita Rapalienė nurodė, kad pasiūlymų sulaukta nedaug ir tokios eglės, kuri galėtų papuošti miestą kalėdiniu laikotarpiu, nebuvo. Tad šiemet vėlgi sulauksime dirbtinės žaliaskarės.

B. Markauskas informavo, kad nors tradicinio Mero padėkos vakaro ir nebus, Savivaldybė nominacijomis tradiciškai pagerbs verslo, sporto, kultūros, bendruomenių atstovus.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,