Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos Kelių policijos pareigūnai per savaitę išaiškino 6 neblaivius vairuotojus, vienas bandė sprukti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Lapkričio 5 d. Klaipėdos Kelių policijos pareigūnams teko persekioti jų reikalavimui sustoti nepaklususį automobilį „Volvo“.

 

Pareigūnai jį stabdė apie 13 val. automagistralėje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, tačiau vairuotojas spruko dideliu greičiu, vairavo chuliganiškai, kėlė pavojų kitiems eismo dalyviams. Pareigūnai pažeidėją persekiojo apie 40 kilometrų – jis lėkė magistrale, po to pasuko Kalnėnų kaimo link, važiavo įvairiais keliukais ir sustabdytas buvo kelyje Kaltinėnai–Skabučiai–Požerė. 1989 m. gimusiam vairuotojui pareigūnai nustatė 1,47 prom. neblaivumą, taip pat paaiškėjo, kad vyras nėra įgijęs teisės vairuoti, o jo vairuotam automobiliui neatlikta privalomoji techninė apžiūra. Už tokį poelgį vyrui gresia solidžios baudos: už nepaklusimą sustoti – nuo 850 iki 1 200 eurų, o už tai, kad vairavo neblaivus ir neturėdamas tam teisės – nuo 1 100 iki 1 500 eurų, gali būti konfiskuotas ir automobilis.

Per praėjusią savaitę Kelių policijos pareigūnai išaiškino dar penkis neblaivius vairuotojus.

Klaipėdoje, Šilutės pl. ir Vingio g. sankryžoje lapkričio 3 d. sustabdytam automobilio „Kia“ vairuotojui, gimusiam 1973 m., nustatytas 0,62 prom., lapkričio 7 d. prie Taikos pr. ir Bijūnų g. sankryžos sustabdyto „Opel“ vairuotojui, gimusiam 1996 m., – 0,56 prom., Herkaus Manto g. sustabdyto automobilio „Toyota“ vairuotojui, gimusiam 1991 m., – 0,92 prom., o lapkričio 8 d. prie Herkaus Manto ir Parko g. sankryžos patikrintam, 1962 m. gimusiam „Mercedes-Benz“ vairuotojui – 0,71 prom. neblaivumas.

Dar vienas neblaivus vairuotojas įkliuvo Kretingos r., Vydmantų k., – čia sustabdytam 1970 m. gimusiam „Citroen“ vairuotojui nustatytas 1,00 prom. neblaivumas.

Kelyje Klaipėda–Liepoja sustabdžius automobilį „Hyundai“ išsiaiškinta, kad 1993 m. gimęs jo vairuotojas neturi teisės vairuoti, nes jos nėra įgijęs, o vairuotas automobilis nebuvo apdraustas transporto priemonių privalomuoju draudimu.

Kelių policijos pareigūnai per savaitę užfiksavo ir 107 kitus kelių eismo taisyklių pažeidimus. 20 vairuotojų nebuvo atlikę privalomosios automobilių techninės apžiūros, 15 – neapdraudę transporto priemonių privalomuoju draudimu, 9 – neleistinai naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis. Dėl kelių eismo taisyklių atsakomybės neišvengs ir 18 pėsčiųjų, bei 7 dviratininkai.

Policinės priemonės lapkričio 3 – 8 dienomis vykdytos uostamiestyje, Palangoje, Klaipėdos, Skuodo, Kretingos ir Plungės rajonuose.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,