Logo
 Spausdinti šį puslapį

Neteisėtai padangomis atsikračiusiam asmeniui ir autoservisui – tūkstantinės baudos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos nuotr. Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos nuotr.

Tarp Aplinkos apsaugos departamento ir neteisėtai Klaipėdos rajone padangų atliekomis atsikračiusio asmens prasidėję teismo procesai baigėsi aplinkosaugininkų pergale. Pažeidėjui teks sumokėti baudą ir padangas perduoti atliekų tvarkytojui.

 

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdyba informuoja, kad dar 2020 m. vasarį pagal Pranešimų priėmimo tarnyboje gautą pranešimą būdraujantys pareigūnai sulaikė asmenį, į svetimą sklypą atvežusį ir išvertusį krūvą naudotų padangų. Už tai jam buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir paskirta 2300 eurų bauda, kurią pažeidėjas ginčijo teisme vis keisdamas parodymus.

Praėjusią savaitę Klaipėdos apygardos teismas neskundžiama nutartimi šį asmenį pripažino kaltu. Todėl jam nepavyks išsisukti nuo baudos ir teks sutvarkyti sklypą – padangas perduoti atliekų tvarkytojui.

Paaiškinime asmuo buvo nurodęs, kad padangas atvežė iš autoserviso, esančio Klaipėdos mieste. Gavę šią informaciją, Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai nedelsdami atliko nurodyto autoserviso neplaninį patikrinimą. Paaiškėjo, kad ūkio subjektas neturi jokių padangų atliekų perdavimą pagrindžiančių dokumentų, neveda atliekų susidarymo apskaitos ir neteikia atliekų susidarymo ataskaitų.

Įmonės vadovas nurodė, kad naudotas padangas pardavė fiziniam asmeniui, neturinčiam teisės surinkti, vežti ar apdoroti atliekas. Todėl ir autoservisas turės apmokėti baudas už administracinius nusižengimus, taip pat jam bus taikoma juridinio asmens atsakomybė (nuo 5000 iki 8000 eurų).

Aplinkos apsaugos departamentas ragina saugoti aplinką ir naudotis numatytais atliekų sutvarkymo būdais, o pastebėjus aplinką teršiančius asmenis informuoti tiesiogiai AAD telefonu 8 5 273 2995 arba 112.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,