Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargžduose pradės veikti mobilus koronaviruso patikros punktas

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Augant sergančiųjų skaičiui, Gargžduose trečiadienį pradės veikti mobilus koronaviruso patikros punktas. Jis įsikurs Gamyklos gatvėje 29, aikštelėje prie buvusio Klaipėdos rajono policijos komisariato pastato. Jame išsitirti galės Klaipėdos rajono gyventojai, kurie registruosis karštojoje koronos linijoje telefonu 1808 arba užpildę specialią anketą interneto tinklalapyje 1808.lt.

 

Gargžduose esantis mobilus patikros punktas dirbs darbo dienomis po keturias valandas, t. y. viena pamaina. Per dieną planuojama, kad čia bus galima patikrinti apie penkias dešimtis asmenų.

„Maždaug tiek mūsų rajono gyventojų kasdien atvyksta tirtis į Klaipėdos mieste esantį mobilų punktą, tad ir savo darbo apimtis apskaičiavome panašiam kiekiui žmonių. Tačiau tai nereiškia, kad čia jau visos galimybės. Atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją, mobilaus punkto darbo laikas galės būti ilginamas, o ėminių paimama daugiau“ – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

 Jame dirbs specialistai iš kelių rajono įstaigų, Gargždų, Priekulės, Paupių pirminės sveikatos priežiūros centrų, Visuomenės sveikatos biuro darbuotojai, o darbus koordinuos Gargždų ligoninė.

„Šiandien atliekame mini pratybas prieš rytojų. Norime įsitikinti, kad visas procesas yra sklandus. Sudėtos ir tvorelės, kurios reguliuos judėjimą iki koordinatorių. Svarbiausia, kad Gargžduose turėsime šį mobilų patikros punktą ir mūsų gyventojams nebereikės vykti į Klaipėdą“, – sako Klaipėdos rajono Ekstremalių situacijų komisijos Operacijų centro vadovas Justas Ruškys.

Į mobilų koronaviruso patikros punktą galės atvykti tik tie Klaipėdos rajono gyventojai, kurie registruosis telefonu 1808 per bendrą sistemą arba užpildys specialią registracijos anketą, pateikiamą interneto tinklapyje 1808.lt. Žmogus turės pateikti vardą, pavardę, asmens kodą, mobilaus telefono numerį ir nurodyti savivaldybę, kurioje gyvena.

Į mobilų punktą bus galima atvykti savo, artimųjų, pavėžėjų ar taksi transportu, tik ne viešuoju transportu. Jei nėra įmanomas nei vienas iš išvardintų variantų, asmuo dėl pavėžėjimo gali kreiptis į savivaldybės administraciją. Atvykus į vietą žmogui nebus galima išlipti iš automobilio ar atidaryti lango. Būtina su savimi turėti asmens dokumentą ir ant A4 formato popieriaus lapo užrašytą mobiliojo telefono numerį. Jį reikės parodyti koordinatoriui, kad su atvykusiuoju būtų galima susisiekti ir patikrinti duomenis.

Paėmus tepinėlį, žmogus turės važiuoti namo, izoliuotis ir laukti tyrimo rezultato, kuris bus praneštas trumpąja SMS žinute. Duomenys apie testo atsakymą yra įkeliami ir į e. sveikatos sistemą. Gavus teigiamą testo rezultatą, būtina tęsti izoliaciją, kreiptis į savo šeimos gydytoją ir vykdyti visus jo nurodymus.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,