Logo
 Spausdinti šį puslapį

Lietuvoje prigyja Vienišių dienos išpardavimas – lietuviai šlavė e. parduotuves, o pirkinių gausa pralenkė pernai metų „juodąjį penktadienį“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
„Pigu.lt“ nuotr. „Pigu.lt“ nuotr.

Didžiausias šalyje „Pigu.lt“ prekybos centras internete pastarąjį mėnesį fiksavo didesnius pardavimus nei įprastai. Tačiau Vienišių dienos (angl. Singles‘ day arba Double 11) išpardavimas pranoko prekybininkų lūkesčius ir savo rezultatais pralenkė pernai metų ir taip sėkmingu laikytą „juodąjį penktadienį“.

 

Pasak „Pigu.lt“ rinkodaros vadovo Ernesto Kačerausko, tai pirmasis tokio masto išpardavimas Lietuvos e. prekyboje. Ši lapkričio 11-oji pernai metų „juodąjį penktadienį“ pralenkė visomis – tiek klientų, tiek prekių, tiek pardavėjų – apimtimis.

Bendrovės „Pigu“ valdomas prekybos centras internete skaičiuoja, kad klientai trijose Baltijos šalyse įsigijo apie 50 tūkst. prekių. O ir „Paysera“, kuri padeda surinkti įmokas 90 proc. lietuviškų el. parduotuvių, skaičiuoja beveik dvigubai didesnį pirkimo operacijų kiekį Baltijos šalių el. parduotuvėse nei įprastomis dienomis.

„Ryte, pavyzdžiui 9 valandą, klientų srautas „Pigu.lt“ įprastai būna nedidelis, tačiau vakar naršė ir vienu metu prekių ieškojo apie 3 tūkst. lankytojų. Pabandykite tiek sutalpinti į vieną fizinį prekybos centrą! Džiaugiamės, kad klientai atranda patogumą pirkti internetu, ir, svarbiausia, saugų apsipirkimo būdą“, – apie pasikeitusius vartojimo įpročius pasakoja E.Kačerauskas.

„Pigu.lt“ prekybos centre internete prekiaujančios parduotuvės per Vienišių dieną pardavė kone 6 kartus daugiau nei lapkričio pradžioje.

E. Kačerausko teigimu, pirmą kartą tokiame e. prekybos išpardavime dalyvavusiems pardavėjams tai yra gera treniruotė prieš „juodąjį penktadienį“. Ypatingai tiems, kurie prekiauja produkcija, tinkama dovanoms, nes iš pirkinių krepšelio jau matyti, kad klientai ruošiasi Kalėdoms.

„Pastebėjome, kad klientai ypatingai pirko aprangą, avalynę ir aksesuarus, įvairias apsaugines ir higienos priemones. Matyti, kad jie rūpinosi ir kalėdinėmis dovanomis, nes aktyviai pirko žaislus, kalėdines dekoracijas, interjero detales, sporto ir laisvalaikio prekes bei smulkią buitinę techniką. Beje, kaip tikri vienišiai, nepamiršo ir žaislų suaugusiesiems“, – sako „Pigu.lt“ rinkodaros vadovas.

Šiuo metu bendrovė „Pigu“ valdomame prekybos centre internete Baltijos šalyse prekiauja daugiau nei 1200 prekybininkų. „Pigu.lt“ savo prekes siūlo jau daugiau nei 600 prekybininkų, papildžiusių asortimentą kone 200 tūkst. naujų prekių.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,