Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kvietinių g. darbus tikimasi baigti iki švenčių: Savivaldybė atsako į klausimus dėl aistras keliančios sankryžos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Susiaurinta Žemaitės ir Kvietinių g. sankryžos važiuojamoji dalis kelia gyventojų aistras. Virginijos Šleiniūtės nuotr. Susiaurinta Žemaitės ir Kvietinių g. sankryžos važiuojamoji dalis kelia gyventojų aistras. Virginijos Šleiniūtės nuotr.

Vienoje pagrindinių Gargždų gatvių – Kvietinių gatvėje – vykstantys remonto darbai jau sparčiai įsibėgėjo – tvarkomos komunikacijos, klojami pėsčiųjų ir dviračių takai, o kitą savaitę jau planuojama pradėti kloti asfaltą. Rangovas tikisi, kad visus darbus pavyks, jei tam nesukliudys orai, pabaigti iki didžiųjų metų švenčių.

 

Kodėl pertvarkoma Kvietinių ir Žemaitės g. sankryža?

Pastaruoju metu kyla nemažai diskusijų dėl Kvietinių ir Žemaitės gatvių sankryžos. Esą ji siaurėja – nelieka piltuvo formos. Taip daroma, norint užtikrinti eismo dalyvių saugumą. Sankryžą kerta pėsčiųjų perėja, čia praeina nemažas žmonių srautas, todėl ekspertai atlikę auditą nusprendė, kad didesnis saugumas bus užtikrinamas, kai gatvių susikirtimas bus 90-ies laipsnių kampu. Važiuojamosios kelio dalies siaurinimas ir status posūkio kampas daro įtaką vairuotojo sprendimams ir priverčia pasirinkti saugų greitį, kad būtų galima suvaldyti automobilį sankryžoje ir tinkamai apskaičiuoti automobilio sukimo kampą.

Tai nėra kažkas naujo. Taip gatvės rekonstruojamos jau ne vienus metus, ‒ ir ne tik Klaipėdos rajone, bet ir visoje Lietuvoje. Geriausias to pavyzdys – Gargžduose esanti Užuovėjos gatvė. Pagrindinis gatvių rekonstrukcijos tikslas – ne vien atnaujinti susidėvėjusią dangą, bet ir užtikrinti žmonių saugumą – dviratininkų, pėsčiųjų, automobilių vairuotojų.

 

Kaip keisis visa Kvietinių gatvė?

Kvietinių gatvės rekonstrukcija iš esmės pakeis esamą situaciją. Bus sutvarkyta atkarpa nuo Klaipėdos g. iki Parko g., atsiras pėsčiųjų–dviračių takai, bus rekonstruota gatvės važiuojamoji dalis. Po rekonstrukcijos čia išliks dvi eismo juostos po 3,5 m pločio, tik ties Klaipėdos gatve važiuojamoji dalis išplatės iki 10,25 m – išliks papildoma juosta sukantiems į dešinę.  

Dviračių takas Kvietinių gatvėje persikelia į kitą pusę, eis palei „Minijos“ kino teatrą. Dviračių tako plotis – 1,6 m, šalia einančio šaligatvio – 1,5 m. Tad susiekimas bus patogus ir saugus visiems eismo dalyviams: vairuotojams, dviratininkams, pėstiesiems, paspirtukų naudotojams.

Automobilių stovėjimo aikštelės išlieka tokios pačios, jos yra sutvarkomos, tik Minijos g. automobilių stovėjimo vietų šiek tiek sumažėja, nes jų nelieka sankryžos zonoje. Tikimasi, kad rekonstravus Kvietinių g. mieste judėti bus patogiau ir saugiau.

Visi darbai yra vykdomi pagal projektą, kurį įvertino ekspertai, atliktas jo Saugaus eismo auditas. Visi statybos dalyviai: projektuotojai, projektų ekspertai, rangovai ‒ privalo laikyti įstatymų, statybos techninių reglamentų, Saugaus eismo rekomendacijų.

 

Kvietinių g. darbai  ties Žemaitės g. – Virginijos Šleiniūtės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,